Yandex Metrica

1000 km'lik pençe: Sınır hattında teröristlere büyük operasyon

1000 km'lik pençe: Sınır hattında teröristlere büyük operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri dün gece terör örgütü PKK'ya büyük bir darbe indirdi. Savaş uçakları Afrin'den Mahmur'a dek uzanan bin kilometreyi aşkın hat boyunca yüzlerce terör noktasına bomba yağdırdı.

Savunma

23.01.2024, 18:44

Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik olarak dün gece son ayların en büyük operasyonlarından biri gerçekleşti. 'Kış Kartalı Harekâtı' kapsamında terör noktalarına bin kilometrelik hat boyunca kapsamlı bir darbe vuruldu. 

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı onlarca savaş uçağı Afrin'den Mahmur'a dek terörist avladı. Terör örgütü PKK'ya büyük panik yaşatan operasyonlarda örgütün kullandığı çok sayıda bina yerlebir edildi. Öldürülen teröristler arasında aranan isimlerden onlarca PKK'lının bulunduğu bildiriliyor.

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

AKAR HAREKÂT MERKEZİNDE

Uçakların sabah saatlerine dek sorti yaptığı dev operasyona ilişkin ilk resmi bilgiyi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Harekat Merkezi'nde açıklamada bulunan Akar, başta Derik, Sincar, Karacak olmak üzere birçok hedefe yönelik hava harekâtı yürütüldüğünü söyledi. 

"Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nefesini enselerinde hissettiler. Arananlar listesindeki çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi" diyen Akar, Kış Kartalı Harekatı’nın başarıyla tamamlandığı bilgisini verdi. 

Akar, "Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı" diye konuştu. 

"Bizim maksadımız 84 milyon vatandaşımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak" diyen Akar, şunları söyledi:

"Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen harekat hassas şekilde planlandı ve başarılı bir şekilde icra edildi. Tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi bu harekatta da hem planlamada hem icrada, masum insanlara, çevreye zarar vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldık ve buna uygun olarak harekatı icra ettik. Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depo, teröristlerin sözde eğitim merkezleri, sözde karargahları hedef alındı. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler. Terör örgütünde çöküş hızlandı. Sözde elebaşları bunları anladı, temennimiz alttakilerin de bu çöküşü görmeleri ve adalete teslim olmalarıdır."

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

LİSTENİN HER RENGİNDEN VAR

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Akar, "Kış Kartalı Harekatı’nda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Sonuçları yakından takip ediyoruz, önümüzdeki saatlerde, günlerde harekata ilişkin kesin sonuçları istihbarat kanallarından ve diğer kanallardan alacağız" diye konuştu.

Akar, bu harekatla, Terörden Arananlar Listesi'nin her kategorisindeki çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Diğer unsurlarımızla birlikte özellikle Hava Kuvvetleri'mizin kartalları kendilerine verilen görevleri büyük bir başarıyla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri kutluyoruz, başarılarınızın daim olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Akar, "40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtaracağız. Bu konuda azimli, karalıyız ve buna da muktediriz" diye konuştu.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

DÜNYAYA İLAN EDİLEN O MESAJ

Gece sabaha dek süren harekât hakkında Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşrû müdafaa hakları doğrultusunda Irak ve Suriye kuzeyinde belirlenen hedefleri vurduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Irak ve Suriye Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı "Kış Kartalı" hava harekâtı icra edilmiştir. Kış Kartalı harekatında, ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kampları hedef alınmıştır. Harekatın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir." 

"Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTUYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin terörü kaynağında kurutma stratejisinin, sınır güvenliğine, toprak bütünlüğüne ve milli birliğe büyük katkılar sunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çerçevesini çizdiği bu stratejinin küresel barışa da hizmet ettiğini belirtti.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı "Teröristlerin inleri başlarına yıkılıyor" başlıklı açıklamasını alıntılayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına karşı başlattığı "Kış Kartalı" hava harekatına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fahrettin Altun, paylaşımında şunları kaydetti:

"Terörü kaynağında kurutma stratejimiz, sınır güvenliğimize, toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize büyük katkılar sunmuştur. Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği bu strateji küresel barışa da hizmet etmektedir. Uluslararası camia bu stratejimize daha fazla destek vermelidir." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading