Yandex Metrica

Sitede Ara

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti

Güney Çin Denizi'nde bulunan ülkeler arasında yer alan Malezya'nın TUSAŞ üretimi Milli Muharip Uçak KAAN'ı satın almak istemesi, Çin, Endonezya, Tayvan ve Filipinleri korkuttu. Petrol, doğalgaz rezervleri bulunan Çin Denizi'ndeki son sözü KAAN söyleyecek.

Dünya

29.04.2024, 23:25

Güney Çin Denizi'nde petrol ve doğalgaz rezervleri için Çin, Tayvan, Vietnam, Kamboçya, Filipinler, Malezya ve Brunei'nin bölgedeki gerilimi yıllardır devam etmekte. Malezya'nın adı son zamanlarda TUSAŞ üretimi Milli Muharip Uçak KAAN ile anıldığından dolayı bölgedeki diğer ülkeleri korku kapladı.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli adımlarından olan Milli Muharip Uçak KAAN için 12 ülkenin satın almak istediği bilinmekteydi. Malezya'nın KAAN'a sahip olmak için Türkiye ile sıcak temaslarda bulunması Çin Denizi'ndeki bulunan diğer ülkeleri panikletmeye yetti. Filipinler KAAN korkusundan ABD'ye askeri üs sağlamayı durdurduğunu açıkladı.

Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3. Dünya Savaşı çıkacak Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3.... Haberi Görüntüle

FİLİPİNLER KAAN KORKUSUNDAN ABD'Yİ VETO ETTİ

Güney Çin Denizi'nde etkin rol oynayan Filipinler, Malezya'nın TUSAŞ üretimi KAAN'ı satın almak istemesinin ardından adeta kendi ülkesinde yeni reformlara imza atıyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. Filipinler'in artık ABD'ye daha fazla askeri üs sağlamayacağını açıkladı.

Filipin devlet lideri Marcos Jr., Güney Çin Denizi'nde baş etmeleri gereken agresif hareketler olduğunu dile getirerek bununla baş etmeleri gerektiğini, ABD'nin erişimine izin verilen askeri üslerin sayısında artışa gidilmeyeceğini açıkladı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

ÇİN DENİZİ GERİLİMİNDE SON NOKTAYI KAAN SÖYLEYECEK

1947 yılında Çin tarafından yayımlanan haritayla Güney Çin Denizi üzerinde yüzde 80 hak iddia etti. Bölgenin petrol ve doğalgaz rezervleri açısından zengin olması bölgede bulunan Vietnam, Brunei ve Malezya ve Çin arasında uzun yıllardır gerilim devam ediyor. Ülkeler Güney Çin Denizi'nde hak sahibi olabilmek için bölgedeki askeri ve sivil nüfuslarını artırmış durumda.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Cihad, Malezya'nın adalardan oluştuğu için uzun menzilli görüş ve uzun süre havada kalma gibi yetenekler talep ettiğini belirtti. TUSAŞ Malezya'ya özel 3 adet ANKA (İHA) satışı gerçekleştirecek. TUSAŞ ve Malezya arasında anlaşması imzalandı.

TUSAŞ CEO'su Temel Kotil: "Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı, KAAN Savaş Uçağı'nın simülatörü ile uçuş gerçekleştirdi. Çok memnun kaldı." ifadelerini kullanmıştı.

Malezya'nın Milli Muharip Uçak KAAN'ı satın almak için TUSAŞ ile yakın temasta olması, Filipinler'in bölgede güvenlik güçlerini artırmak istemesine sebep oldu. Malezya, KAAN ile Güney Çin Denizi'nde hakimiyet kurmaya hazırlanıyor.

Habere Tepki Ver

126

10

2

2

1

2

5

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading