Yandex Metrica

Sitede Ara

Mışıl mışıl uyuyacaksınız! Akşam yemeğinde bol bol tüketin

Mışıl mışıl uyuyacaksınız! Akşam yemeğinde bol bol tüketin

Kilo alma riskine karşı yatmadan hemen önce yemek yenmemesi gerekiyor. Ancak bazen uykusuzluk problemine karşı etkili olduğunu düşündüğümüz şeyleri atıştırabiliyoruz. Peki gerçekten böyle bir şey var mı? Güzel bir uyku çekmeye yardımcı olan yiyecekler hangileri? Derin derin uyumak istiyorsak akşam yemeğinde ne tüketmeliyiz?

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Yatmadan hemen önce bir şeyler yemek daha iyi uyumanıza yardımcı olmaz, ancak akşam yemeğinde tükettiğiniz bazı yiyecekler daha hızlı uykuya dalmanıza ve daha iyi, kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Anneler genelde böyle bir durum yaşayan çocuklarına ılık süt içirir. Evet, araştırmalar da ılık sütün uyku yapıcı etkisi olduğunu kanıtlıyor. 

Yaptığınız kebapların dışı sert oluyorsa bunu deneyin! Eti lokum gibi yapıyor Yaptığınız kebapların dışı sert oluyorsa bunu deneyin! Eti lokum gibi... Haberi Görüntüle

ILIKTAN BİRAZ DAHA SICAK SÜT

Beyinde uykuya dalmayı kolaylaştıran serotonin üretiminde yer alan maddeler içeren süt, vücudun gevşemesine yardımcı olur. 
Ilıktan biraz daha sıcak olarak tüketeceğiniz süt ile kan damarları genişler, ısı mümkün olan en kısa sürede vücudu etkiler. Kişi rahatlar ve derin bir uykuya dalar. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MARUL

Size şaşırtıcı gelebilir ama marul da uyku için oldukça faydalı. Marulu kestiğinizde, salgılanan lactucarium adı verilen sütlü madde sakinleştirici özellikte. Bu, beyinde afyona benzer bir etki yaratıyor. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

TATLI PATATES

Tatlı patates, uyku kalitesini artırmak isteyenler için çifte avantaja sahip. Kompleks bir karbonhidrat olmalarının yanı sıra vücudun kaslarını gevşeten potasyum da içeriyor. 

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

BEYAZ PİRİNÇ

Beyaz pirincin yüksek bir glisemik indeksi var, bu da vücudun onu yavaş sindirdiği, şekeri kana yavaş yavaş ve orta derecede saldığı anlamına geliyor. 2007 yılında yayınlanan bir araştırma, yatmadan dört saat önce pirinç yemenin insanların daha hızlı uykuya dalmasına yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. 

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

BADEM

Badem, kaliteli uyku için gerekli bir mineral olan magnezyum açısından zengin. Yapılan bir araştırma, vücudun magnezyum seviyeleri çok düşük olduğunda uyumanın zor olduğunu gösteriyor. Badem ayrıca, uyku kalitesini artıran amino asit triptofanı içeriyor. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

MUZ

Muz, kasları gevşeten doğal maddeler olan potasyum ve magnezyum içerdiğinden insanların uyumasına yardımcı oluyor. Ayrıca, serotonin üretimi için gerekli olan triptofan ve B6 vitamini içeriyor. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

KİRAZ

2014 yılında yapılan bir çalışmada, uykusuzluk çeken ve her gün vişne suyu içen insanlar, plasebo alanlara kıyasla her gece yaklaşık bir buçuk saat daha fazla uyudu. Kiraz, uyanıklık ve uyku saatlerimizi düzenleyen biyolojik saatimizden sorumlu kimyasal olan melatonin içeren az sayıdaki doğal gıdalardan biri. Uluslararası seyahat eden kişiler de, jetlag semptomlarını hafifletmek ve yerel saate uyum sağlamak için bazen melatonin kapsülleri alıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading