Yandex Metrica

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz faydaları! Peki yeşil çayı her gün içmek zararlı mı?

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz faydaları! Peki yeşil çayı her gün içmek zararlı mı?

Alzheimer hastalığı, bilişsel gerileme ve hafıza kaybına yol açan en yaygın bunama türü. Son zamanlarda adı sık duyulan bu hastalığın nasıl geliştiği ve ilerlediği belirsiz olsa da bilinen tek şey hala bir tedavinin bulunamamış olması. Ancak bazı gıdalar Alzheimer oluşumunu yavaşlatabiliyor. Özellikle yeşil çay, beyindeki bilişsel işlev bozukluğunu azaltma potansiyeline sahip. Peki yeşil çayın başka ne gibi faydaları var? Yeşil çayı düzenli içmek zararlı mı?

Sağlık

30.03.2024, 11:52

Alzheimer hastalığı, beyinde plak birikimi, beyin bağışıklık hücrelerinde artış ve bozulmuş sinir sinyali sonucu oluşuyor. 

Yapılan araştırmalara göre, herpes simpleks virüsünün yeniden harekete geçmesi sonucu hastalığın semptomları ortaya çıkıyor. 14-49 yaşlarındaki insanların büyük bir yüzdesi, beynin nöronlarında onlarca yıl uykuda kalabilen herpes simpleks virüsünü taşıyabiliyor. 

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

BİTKİSEL BİLEŞİKLER BEYİN ÜZERİNDE ETKİLİ

Araştırmacılar, bazı bitkisel bileşiklerin beyin üzerindeki etkilerini inceleyebilmek için, herpes simpleks virüsü kaynaklı Alzheimer hastalığı olan insan beyin dokusunun 2D ve 3D modellerini oluşturdu. 

Çalışmada, beyinde plak oluşumunu azaltma ve sinir ağı işlevini koruma yetenekleri açısından yaklaşık 100 bitkisel ilaç ve takviyeyi incelendi. En etkileyici sonuçlar kateşinler ve resveratrol kullanımında gözlemlendi.

2D modelde 3 gün sonra ve 3D modelde 1 hafta sonra β-amiloid plak birikintileri, bağışıklık hücrelerinin artışı ve beyinde nöroinflamasyonun ortaya çıkışı gözlendi.

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

BİLİŞSEL İŞLEV BOZUKLUĞUNU AZALTIYOR

Gözlemsel çalışmalar, yeşil çay içmenin beyindeki bilişsel işlev bozukluğunu azaltma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Yeşil çay yaprağı kateşinleri, Alzheimer hastalığında yaygın bir mekanizma olan β-amiloid proteininin yanlış katlanmasını önlüyor. Bu kateşinler ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek, oksidatif hasarı azaltıyor ve iltihapla savaşıyor. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAYIN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Yeşil çay biyoaktif bileşenlerden oluşuyor. Bu nedenle pek çok hastalığa olumlu etki yaratıyor. 

  • İçeriğinde kafein bulunduğu için daha enerjik ve uyanık olmayı sağlıyor.
  • Yağ yakımını hızlandırmada büyük etkisi var.
  • Kanser hücrelerinin oluşmasını engelliyor.
  • Sindirim sistemini dengeliyor.
  • Yeşil çay aynı zamanda, hipertansiyonu büyük oranda düşürmek için gerekli olan mükemmel bir polifenol kaynağı. Bu antioksidan, kan basıncını düzenli seviyelerde tutmayı sağlayarak tansiyonu düşürüyor ve yüksek tansiyon riskini büyük oranda azaltıyor.

Tüm bu sağlıklı özellikleri sebebiyle yeşil çay dünyada en çok tüketilen ikinci içecek. Son zamanlarda ise, kilo kaybı için popülaritesi artıyor. Ancak buna rağmen, bu çayın tüketiminin bazı zararları var. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

KARACİĞER YETMEZLİĞİNE BİLE SEBEP OLABİLİYOR

İsrail'de yayınlanan yeni bir çalışma, bu ürünlerin karaciğer iltihabından, karaciğer yetmezliğine kadar bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini gösteriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KADINLAR İÇİN DAHA RİSKLİ

Araştırmaya göre, yeşil çay içilmesi nedeniyle belgelenmiş 100'den fazla karaciğer iltihabı vakası var. Bu iltihaplanma, çay bitkisindeki botanik toksinlerin ve bir metabolik reaksiyonun sonucu. Fazla yeşil çay içmek, özellikle kadınlarda karaciğer yetmezliğine yol açıyor. 

Uzmanlar fazla miktarda yeşil çay içtikten sonra hepatite yakalanan insanlar hakkında dünyanın dört bir yanındaki vakalardan elde edilen kanıtların biriktiğini belirtiyor. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

DEMİR EKSİKLİĞİNE YOL AÇABİLİR

2016 yılında yaşanan bir olay, yeşil çayın da demir eksikliğine yol açtığını ortaya koyuyor. 48 yaşında bir şahıs, anemi belirtileri ile kliniğine başvurdu. Sağlık görevlileri, hastanın demir eksikliğinin nedeninin içecek öyküsü alınana kadar açıklanamayacağını söyledi. Şahsın, her gün düzenli olarak yeşil çay tükettiği öğrenildi. Son yirmi yılda tükettiği yeşil çay miktarının 1500 mL'den fazla olduğu tahmin ediliyor. Tetkiller sonrası kişinin yeşil çay alımının kesilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edildi. İlginçtir, çay alımını bıraktıktan kısa bir süre sonra hastanın semptomları ortadan kayboldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading