Yandex Metrica

İlaçların son kullanma tarihleri gerçekten dikkate alınmalı mı? Bir araştırma, bazı ilaçların 66 ay etkisini koruduğunu gösterdi!

İlaçların son kullanma tarihleri gerçekten dikkate alınmalı mı? Bir araştırma, bazı ilaçların 66 ay etkisini koruduğunu gösterdi!

İlaçların üzerinde yazan son kullanma tarihleri, gerçekten ilacın ömrünü mü belirtiyor? Yapılan araştırmalara göre, bazı ilaçlarda raf ömrü belirtilen tarihten çok daha uzun olabilir. Işık, sıcaklık ve nem ilacın etken maddeleri üzerinde büyük etkiye sahip.

Sağlık

15.02.2024, 16:05

Bir ilacın son kullanma tarihi neyi gösterir? Son kullanma tarihi ilacın etkisinin kaybolduğunu mu gösteriyor? İşte cevaplar...

Bir ilacın son kullanma tarihi, üreticinin, ilacın verildiği zamanki kadar etkili ve güvenli olacağını garanti ettiği son tarihtir. Bu yüzden tüm ilaçların son kullanma tarihinin olması yasal bir zorunluluk.

O burçtaki kadınlarda migren ihtimali var! Aslan burcundakiler kardeşine dikkat etsin! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlarda migren ihtimali var! Aslan burcundakiler kardeşine dikkat... Haberi Görüntüle

RAF ÖMRÜ DAHA UZUN OLABİLİR 

Tarih kesin olsa da, tüm ilaçlar son kullanma tarihlerinden itibaren etkisini yitirmez. İlacın gerçek raf ömrü, paket üzerinde yazılı olan tarihten çok daha uzun olabilir. 

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

BAZI İLAÇLAR AYLARCA ETKİSİNİ KORUYOR

Yapılan bir çalışma kapsamında 122 farklı ilaç ele alındı ve onlara beş yıl boyunca düzenli olarak bakıldı. 10 üründen neredeyse 9'u için yapılan testler, ilacın 66 ay boyunca stabil kaldığını gösterdi. Ancak bu ilaçlar uygun koşullar altında tutuldu ve aynı şeyin evde sakladığınız ilaçlar için geçerli olmayabileceği anlamına gelen birçok faktör var.

Yaptığınız kebapların dışı sert oluyorsa bunu deneyin! Eti lokum gibi yapıyor Yaptığınız kebapların dışı sert oluyorsa bunu deneyin! Eti lokum gibi... Haberi Görüntüle

IŞIK, SICAKLIK VE NEM ÇOK ETKİLİ

Işık, sıcaklık dalgalanmaları ve özellikle nem, bir ilacın gerçek içeriğini etkileyebilir. Bu nedenle ecza dolabınız birçok ürün için oldukça iyi bir yerdir, çünkü karanlıktır ve genellikle büyük sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalmaz.

O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü zorluyor O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ KREMLERİNİN DE SON KULLANMA TARİHİ VAR

Öte yandan güneş kremleri ve losyonların mutlaka bir son kullanma tarihi vardır. Sağladıkları koruma, özellikle açıldıklarında veya güneşte bırakıldıklarında zamanla daha az etkili hale gelir. Bu yüzden her yaz mevsiminin sonunda veya en azından son kullanma tarihine ulaşır ulaşmaz güneş koruyuculardan kurtulmk gerekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading