Yandex Metrica
Reklam Görseli

Çoğu kişinin korkulu rüyası! Maskenin de hastalığı çıktı

Çoğu kişinin korkulu rüyası! Maskenin de hastalığı çıktı

Maske kullanımıyla birlikte ciltte oluşan akneler çoğaldı şikayetler arttı. Cildi havasız bırakan maskeler yeni bir cilt problemini ortaya çıkardı. 'Maskne' adı verilen bu hastalığın önlenebilmesi için de yapılması gereken önemli noktalar bulunuyor.

Sağlık

23.01.2024, 17:42

Maskeyle birlikte ciltte istenmeyen problemler ortaya çıktı. Özellikle akne olarak adlandırılan 'Maskne' çoğu kişinin korkulu rüyası oldu.

Koronavirüsle birlikte maske, temizlik,sosyal mesafe bu 3 terim hayatımızın bir parçası oldu. Ancak yüzümüzden çıkarmadığımız maskeler cildi havasız bıraktığı için bir takım cilt problemleride beraberinde getiriyor.

Bağırsağa kalkan olan vitamin açıklandı! Kanserden koruduğu ortaya çıktı Bağırsağa kalkan olan vitamin açıklandı! Kanserden koruduğu ortaya çıktı Haberi Görüntüle

CİLDİMİZDEKİ YAĞ HÜCRELERİ ARTIYOR

Maskeyi taktığımızda gözenekleri tıkıyor terliyoruz terimiz buharlaşıyor cildimizde ki yağ hücreleri yağ üretiyor.

'Maskne' diğer aknelere göre tedavisi de zor. Ancak maskeyi kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar yer alıyor. Dermotoloji uzmanı Doç. Dr. Şule Güngör, "Akşamları ve sabahları yüz temziliği önemli" ifadelerini kullanarak alınması gereken önlemleri anlattı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading