Yandex Metrica

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı uyarısı

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı uyarısı

Rus lider Vladimir Putin, kesin olmayan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 87,29'unu alarak devlet başkanlığı seçimini kazandı. Zafer konuşmasında Ukrayna savaşından muhalif isim Aleksey Navalni'nin ölümüne kadar birçok mesaj veren Rus lider, "Ukrayna'daki NATO varlığı dünyayı 3. Dünya Savaşı'nın eşiğine getirebilir" ifadelerini kullandı.  

Dünya

17.04.2024, 06:48

Rusya'yda 2 yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Ukrayna savaşının gölgesinde devam eden seçim süreci sona erdi. Vladimir Putin, kesin olmayan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 87,29'unu alarak devlet başkanlığı seçimini kazandı.

Rusya Federasyonu’nda üç gün süren devlet başkanlığı seçimi, ülkenin en batısındaki Kaliningrad bölgesinde Moskova saati ile 21.00’de sandıkların kapanmasıyla sona erdi. Ülke genelinde 80’den fazla bölgede gerçekleştirilen seçimler, hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda yapıldı. Uzaktan oylama işlemi Moskova dahil toplam 29 bölgede gerçekleştirildi.

Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Haberi Görüntüle

SEÇİMİ PUTİN KAZANDI

Katılım oranının yüzde 74'ün üzerinde olduğu seçimleri sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8’ini alan mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı. Sandık çıkış anketine göre, Komünist Parti’den Nikolay Haritonov yüzde 4,7, Yeni İnsanlar Partisi’nden Vladislav Davankov yüzde 3,6, Liberal Demokrat Parti’den Leonid Slutskiy yüzde 2,5 oy aldı. Yüzde 1,4 oy ise geçersiz sayıldı. Merkez Seçim Komisyonu’nun yüzde 27,28 açılan sandık sayısına göre Putin, yüzde 87,8 oy, Haritonov yüzde 3,89 oy, Davankov yüzde 3,79 ve Slutskiy yüzde 2,97 oy aldı.

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor... 130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul... Haberi Görüntüle

PUTİN'DEN ZAFER KONUŞMASI

5. seçim zaferinin ardından kameralar karşısına geçen Putin, zafer konuşmasında "Rusya şimdi daha güçlü ve etkili olacak. Yüksek katılım oranının içinde bulunduğumuz durumla ilgisi var. Halkımızın çıkarları ve iyi bir gelecek inşa etmek için kelimenin tam anlamıyla silahlarla savaşmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze hazımsızlığı LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze... Haberi Görüntüle

3. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

Ukrayna'ya Batı desteğine dikkat çeken Putin, ''NATO kuvvetleri, Ukrayna'da. Bu durum dünyayı üçüncü dünya savaşının eşiğine getirebilir. Ukrayna'daki savaşta her gün ilerleme sağlanıyor.. Sahada durum Rusya'nın inisiyatifinde.'' dedi.

Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı kalacak Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı... Haberi Görüntüle

NAVALNİ TAKASINI KABUL ETMİŞ

Geçtiğimiz ay hapishanede hayatını kaybeden Aleksey Navalni'nin ölümüne ilişkin de konuşan Putin, "Navalni'nin ölümünden birkaç gün önce kendisinin Batı'daki tutuklularla takas fikri olduğu söylendi. Navalni takasını kabul etmiştim. Ancak tek şartım vardı. O da Navalni'nin bir daha Rusya'ya dönmemesi gerektiğiydi." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading