Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrailli milletvekilinden ABD'ye tepki: 'Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vururuz'

İsrailli milletvekilinden ABD'ye tepki: 'Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vururuz'

İsrailli milletvekili Tali Gottlieb, "ABD bizi hassas saldırı füzeleri vermemekle tehdit ediyor. Evet, ABD'ye haberlerim var. Bizim de hassas olmayan füzelerimiz ve kendimizi koruma hakkımız var. Bu yüzden belki hassas füzeler kullanarak belirli bir odayı veya binayı yıkmak yerine hassas olmayan füzelerimizi kullanarak (Gazze'de) on binayı çökertirim. On bina. Kullanacağım. Yapacağım şey bu." dedi.

Dünya

17.05.2024, 12:46

Likud Partisi Milletvekili Tali Gottlieb, ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatı durdurma kararına tepki göstererek ABD'nin hassas füzeler vermemesi halinde Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vuracakları tehdidinde bulundu.

İsrail Meclisi'nde konuşan Gottlieb, ABD tarafından ülkesine yapılacak silah sevkiyatının durdurulmasını küstah sözlerle değerlendirdi. Gottlieb, "ABD bizi hassas saldırı füzeleri vermemekle tehdit ediyor. Evet, ABD'ye haberlerim var. Bizim de hassas olmayan füzelerimiz ve kendimizi koruma hakkımız var. Bu yüzden belki hassas füzeler kullanarak belirli bir odayı veya binayı yıkmak yerine hassas olmayan füzelerimizi kullanarak (Gazze'de) on binayı çökertirim. On bina. Kullanacağım. Yapacağım şey bu." dedi.

Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi Haberi Görüntüle

ABD SİLAH SEVKİYATINI DURDURDU

ABD medyasında ABD'nin İsrail'e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah'taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiğine yönelik haberler yer almıştı. Bu haberler bugüğn Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından da doğrulandı. Refah'a saldırı yapılmasını istemediklerini tekrarlayan Austin, bu konuda İsrail hükümetini gerekli zamanlarda gerekli şekilllerde uyardıklarını belirtti. Austin, "İsrail'in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah'taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda (İsrail'e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk." dedi.

Mısır, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasına müdahil olacak! Mısır, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasına müdahil olacak! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE UYGULADIĞI SOYKIRIM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading