Yandex Metrica

Rusya'dan ayrılan Ford gözünü Türkiye'ye dikti! Bu hamle otomobil piyasasında her şeyi değiştirecek

Rusya'dan ayrılan Ford gözünü Türkiye'ye dikti! Bu hamle otomobil piyasasında her şeyi değiştirecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve Rusya'daki faaliyetlerini askıya alma kararı alan Ford, gözünü Türkiye'ye dikti. Burada bir fabrika kurmayı planlayan otomobil üreticisi, elektrikli araçlar için batarya üretecek.

Otomobil

23.01.2024, 18:58

ABD'li otomobil üreticisi Ford, Almanya'daki yatırımlarını ikiye katlayarak, Türkiye'de bir pil fabrikası kurarak ve 2035 yılına kadar minibüslerinden kaynaklanan tüm emisyonları aşamalı olarak azaltarak Avrupa'daki elektrik hedeflerini gerçekleştirmenin planlarını yapıyor.

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ford'un üretim ve lojistik ile sattığı araçlar da dahil olmak üzere Avrupa'daki tüm işlerinde 2035 yılına kadar karbon emisyonunun sıfır olacağını söyledi.

Araç sahiplerine müjde: Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi resmileşti Araç sahiplerine müjde: Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi resmileşti Haberi Görüntüle

TİCARİ ARAÇLARA PİL ÜRETECEK

Financial Times'a göre; Bu amaç kapsamında ABD'li otomobil üreticisi, Koç Holding ile ortaklık imzalayarak Türkiye'de fabrika kuracak ve ülkede üretilen ticari araçlara pil üretecek.

Ford, geçen yıl Merseyside'daki Halewood tesisinde elektrikli parçalar yapmak için 230 milyon sterlin yatırım yapmış olsa da, karar, grubun artık pil üretimi için bir İngiltere tesisi düşünmediği anlamına geliyor .

Şirket, tüm yeni modellerinin piyasaya çıkmasıyla 2026'dan itibaren Avrupa'da her yıl yaklaşık 600.000 elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading