Yandex Metrica

Veysi Kurt kimdir? TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kim?

Veysi Kurt kimdir? TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan atama karalarına göre bazı kurum ve kuruşlara yeni atamaşar yapıldı. Atanan isimler arasında Veysi Kurt da yer alıyor. Veysi Kurt TCDD Genel Müdürlüğüne atandı. Peki Veysi Kurt kimdir, nereli, kaç yaşında?

Kimdir

18.04.2024, 21:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre bazı kamu kurum ve kuruluşlara yeni atamalar yapıldı. Veysi Kurt da TCDD Genel Müdürlüğüne atandı. Atamanın ardından Veysi Kurt kimdir? soruları arama motorlarına sıkça sorulmaya başlandı.

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

VEYSİ KURT KİMDİR?

Veysi Kurt 1964 yılında Mardin'de dünyaya geldi.

lk ve orta eğitiminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 

1983 yılında mezun olduktan sonda Türkiye'nin önemli kurumlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde çalışma hayatına başladı.

TCDD çatısı altında pek çok önemli görevde yer almıştır. 

Mühendis, Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hareket Daire Başkan Yardımcısı, Hareket Daire Başkanı, TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. 

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini üstlenmiştir.

2016 yılında TCDD Taşımacılık AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenmiş, 2017 yılında ise bu görevi asaleten devralmıştır. Ancak, 2019 yılında görevden alınmıştır.

Veysi Kurt 2024 yılında TCDD Genel Müdürlüğüne atandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Kimdir


Loading