Yandex Metrica

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu?

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu?

İranlı şarkıcı Moein, Van'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde kapalı spor salonunda konser verdi ve konsere akın akın gelen İranlı turistler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Konser sırasında izdiham yaşanırken, onlarca kişi büyük tehlike atlattı. Peki Van'da yoğun ilgiyle karşılanan İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein'in Van konserinde ne oldu? İşte detaylar...  

Yaşam

02.05.2024, 17:34

İran'ın en sevilen sanatçıları arasında yerini alan Moein, Van'ın Yüzüncüyıl Üniversitesi'nde konser verdi. Konser2 binlerce İranlı katılırken, konser alanında izdiham yaşandı. Peki Van'da yoğun ilgiyle karşılanan İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein'in Van konserinde ne oldu? Detaylar haberimizde...

İngiltere Premier Lig tecavüz suçlamasıyla hangi futbolcular tutuklandı? Tutuklanan futbolcular kim, hangi takımda oynuyor? İngiltere Premier Lig tecavüz suçlamasıyla hangi futbolcular tutuklandı? Tutuklanan futbolcular... Haberi Görüntüle

ŞARKICI MOEİN'İN VAN KONSERİNDE NE OLDU?

Van'ın Yüzüncüyıl Üniversitesi yerleşkesinde İran'ın en sevilen sanatçılarından olan Meoin konser verdi. 

Kapalı spor salonunda gerçekleşen konsere binlerce İranlı sınırdan akın attı. 

İranlılar saatler öncesinde konser salonuna akın akın gelirken, polis ve özel güvenlik ekipleri ise hayranları sakinleştirmekte güçlük yaşadı.

İranlı turistler konser salonunda izdihama neden olurken, cam kapıya fazla yüklenilmesi sonucu cam kapı kırıldı ve birçok İranlı ezilme tehlikesi atlattı. 

Basına kapalı olarak gerçekleşen konserinin 2019 yılında da yine Van'da konser verdiği ve İranlılar büyük ilgi göstermişti. 

23 Nisan'a yakışmayan görüntü! Küçük kızın Dilan Polat taklidi sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı: 23 Nisan'a yakışmayan görüntü! Küçük kızın Dilan Polat taklidi sosyal... Haberi Görüntüle

İRANLI ŞARKICI MOEİN KİMDİR? 

İran'ın ünlü pop ve geleneksel şarkılarını seslendiren 20 Ocak 1952 yılında İsfahan kentinde doğan 72 yaşındaki ünlü şarkıcı Moein ilk albümünü 1983 yılında Miparastam adlı albümünü yayınlaamsının ardıdan tüm dünyada büyük ilgi gördü. 

"Sevginin Ebedi Sesi" anlamına gelen "Javdan Sedaye Eşgh" adı verildi.

Ünlü şarkıcının İran'dan sınır dışı edildiği iddia edilmiş, bu nedenle İran'da konser veremeeyn ünlü şarkıcının ise Van'a gelerek İran'daki hayranlarına özel konser verdiği öğrenildi. 

Ünlü şarkıcı şuan ise Amerika'nın Los Angeles kentinde yaşıyor.

2005 Dünya Müzik Ödülleri'nde En İyi Erkek Şarkıcı ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı. 20'den fazla albüm çalışması bulunan şarkıcının, ''Miparastam'', ''Arezo'', ''Havaş'', ''Kabe'', ''Golhaye Ghorbat'', ''Sefer'', ''Sobhet Bekheir Azizam'', ''İsfahan'', ''Miandisham'a Olun'', ''Namaz'' şarkılarını seslendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading