Yandex Metrica

Sitede Ara

Alaattin Çakıcı kimdir, kaç yaşında, neden hapse girdi? Alaattin Çakıcı hangi partili?

Alaattin Çakıcı kimdir, kaç yaşında, neden hapse girdi? Alaattin Çakıcı hangi partili?

Hakkında çok fazla bilgi olmayan, herkesin merak ettiği Alaattin Çakıcı kimdir, nerede yaşıyor ve nerelidir? İşte Alaattin Çakıcı hakkında tüm bilinmeyenler...

Kimdir

21.05.2024, 14:33

Hakkında efsanelerin bitip tükenmediği, son zamanlarda adını daha sık duyduğumuz ve birçok kişinin kendisiyle alakalı çok az bilgiye sahip olduğu Alaattin Çakıcı kimdir? Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tehdit ettiği gerekçesiyle 1 yıl 8 aylık bir hapis cezasına çarptırılan Çakıcı'nın hayatı hakkında tüm bilinmeyenleri sizler için derledik.

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR, NERELİ?

Allattin Çakıcı 20 Ocak 1953 tarihinde Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı olan Fındıklı köyünde dünyaya geldi. Doğumundan kısa bir süre sonra babası Ali Çakıcı bölgede yaşadıkları kan davası sebebiyle tüm ailesini alarak İstanbul'a göç etti. İstanbul'da Karadenizli ailelerin yoğunlukta olduğu Gültepe semtine yerleşti. Baba Ali Çakıcı burada bir kahvehane açtı. Allaatin Çakıcı 1980 öncesi yaşanan siyasi çatışmalarda babası Ali Çakıcı ve amcasını oğlu Necati Çakıcı'yı kaybetti.

ALAATTİN ÇAKICI NEDEN TUTUKLANDI?

Aile geleneği olan milliyetçi muhafazakar düşünce Alaattin Çakıcı'ya da tesir etti. Çakıcı, 1980 askeri darbesinin ardından sliahlı eylemler sebebiyle cezaevinin yolunu tuttu. 12 Eylül darbesi sonrasında açılan MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı. Çakıcı 41 kişinin ölümünden sorumlu tutuldu. O dönem aleyhinde herhangi somut bir delil bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldı.

ALAATTİN ÇAKICI'NIN İSTANBUL'DAKİ OLAYLARI

Birçoğu kanıtlanmamış yahut söylenti olarak kaldı. Kesinliği kanıtlanmasa da Çakıcı, 1984'ten sonra çek-senet tahsilatı yapan grupların liderliğini yürüttü. Alaattin Çakıcı'nın Türk İstihbaratı tarafından terör örgütlerine karşı Lübnan ve Yunanistan'da kullanıldığı iddialarına ilişkin, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ''Devlet bu tür adamları yararlı olacaksa kullanır'' yanıtını verdi.

ALAATTİN ÇAKICI NE ZAMAN HAPSE GİRDİ?

Alaattin Çakıcı, eminiyetin yaptığı çağrı üzerine 27 Ocak 1989'da Ankara'da polis ekiplerine teslim oldu. 7 Haziran 1989'da cezaevinden tahliye oldu.

ALAATTİN ÇAKICININ EŞİ

Özel hayatı da merak konusu olan Alaattin Çakıcı 20 Mayıs 1991 yılında ünlü mafya babalarından olan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç ile Trabzon'da evlendi. Emlak Bank Genel Müdürü Engin Civan'ın, işadamı Selim Edes'ten aldığı rüşveti geri ödememesi üzerine paranın tahsilatı için Alaattin Çakıcı devreye girdi. Engin Civan ödeme yapmayı kabul kabul etmedi. Bunun üzerine 19 Eylül 1994'te Fulya'da 4 kurşunla vuruldu. Kayınpederi Dündar Kılıç savcılıkta verdiği ifadede, aradaki hatırlı kişinin Semra Özal olduğunu söyledi. Eşi Uğur Kılıç ilk başta bunu reddetse de daha sonrasında bunu kabul etti.

Çakıcı'nın eşi Uğur Kılıç ile ilgili bir yazıdan dolayı 5 Mart 1994 günü gazeteci Hıncal Uluç'a silahlı saldırı düzenletti. Bu dönemlerde eşiyle arası çeşitli sebeplerden açılan Çakıcı, 11 Ekim 1994 tarihinde Alaattin Çakıcı ve eşi Uğur Kılıç boşanmak için mahkemeye başvurdular ve 4 Kasım 1994 tarihinde boşandılar. İddialara göre 20 Ocak 1995'te Çakıcı, Uludağ'da bulunan >Uğur Kılıç'ı şoförü Abdurahman Keskin'e vurdurttu. Tüm bu suçların şüphelisi olan Çakıcı yurt dışına gitti. 

ALAATTİN ÇAKICI'NIN YAKALANMASI

Birçok suçtan aranan ve Interpol'ün de peşinde olduğu Çakcı, 17 Ağustos 1998 tarihinde Fransız polisinin Nice kentinde düzenlediği operasyon sonucu sahte pasaport ve silah ile yakalandı.14 Aralık 1999 yılında Çakıcı kendi isteği üzerine Fransa'dan Türkiye'ye getirildi. Çakıcı 29 Kasım 2002 yılında Kartal Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. 7 Nisan 2004 tarihinde Yargıtay 1. Ceza Dairesi Karagümrük Baskını Davası'ndan dolayı Alattin Çakıcı'ya 'Çete Kurmak ve Yönetmek' suçundan verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezası onandı. Tekrarda yurt dışına kaçmış olan Çakıcı için kırmızı bülten çıkarıldı ve her yerde arandı. 14 Temmuz 2004 yılında Çakıcı, Avusturya'nın Graz kentinde yakalandı. 5 Ekim 2004'te Türkiye'ye iade edildi. 2015 yılında yılında F tipi yüksek güvenlikli Edirne Cezaevine nakledildi. Buraya nakledildikten 4 yıl sonra sol görüşlü gruplarla kavga etti. 

ALAATTİN ÇAKICI HAPİSTEN NE ZAMAN ÇIKTI

Alaettin Çakıcı, 15 Nisan 2020 Tarihli ve 31100 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ilgili yasa değişikliği kapsamında bulunduğu Sincan L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. 

ALAATTİN ÇAKICI NEREDE YAŞIYOR?

Henüz nerede olduğu tam olarak bilinmese de yavru vatan Kıbrıs'ta yaşadığı yönünde ciddi iddialar var.

ALAATTİN ÇAKICI HANGİ PARTİLİ?

Alaattin Çakıcı'nın ülkücü geleneğin etkisiyle MHP'li olduğu biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading