Yandex Metrica

Ulaş Bardakçı neden vefat etti, kaç yaşında öldü? Ulaş Bardakçı kimdir?

Ulaş Bardakçı neden vefat etti, kaç yaşında öldü? Ulaş Bardakçı kimdir?

68 kuşağından olan Ulaş Bardakçı'nın hayatı ve biyografisi günümüzde önemli bir konu. 1947 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğan Bardakçı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) sol ideolojilerle tanıştı ve Sosyalizm'i benimseyerek politik faaliyetlere katıldı. Dev-Genç'in oluşumunda etkin bir rol oynayan Bardakçı, Mahir Çayan ile birlikte Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (THKP-C) kuruluşunda da yer aldı. Peki, Ulaş Bardakçı neden vefat etti, kaç yaşında öldü? Ulaş Bardakçı kimdir?

Kimdir

18.05.2024, 21:49

Ulaş Bardakçı, Türkiye'nin sosyal ve siyasi tarihinde gündeme gelmiş olan bir isimdir. Peki, Ulaş Bardakçı neden vefat etti, kaç yaşında öldü? Ulaş Bardakçı kimdir?

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

ULAŞ BARDAKÇI KİMDİR?

Ulaş Bardakçı, yaşadığı dönemde Türkiye'de önemli olayların içinde yer alan ve günümüzde de hala hatırlanan birisidir. Peki, Ulaş Bardakçı neden vefat etti, kaç yaşında öldü? Ulaş Bardakçı kimdir?

Ulaş Bardakçı, 1947 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) girdi. ODTÜ'de sol ideolojilere ilgi duydu ve ana hedefini "devrim" olarak belirleyerek Sosyalizm'i benimsedi. FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) ve TİP (Türkiye İşçi Partisi) içinde aktif rol aldı. Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (Dev-Genç) oluşumunda etkin bir biçimde yer aldı.

1970'li yılların sonlarında Mahir Çayan ile birlikte Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (THKP-C) kuruluş çalışmalarına katıldı. THKP-C'nin ilk silahlı eylemlerine katıldı. Ancak başlatılan Balyoz Harekâtı sırasında yakalandı. Dava süreci devam ederken, 29 Kasım 1971 tarihinde Maltepe Cezaevi'nden, Mahir Çayan, Ziya Yılmaz, Cihan Alptekin ve Ömer Ayna ile birlikte tünel kazarak firar etti.

Firar sonrasında İstanbul'da faaliyetlerine devam etti. Ancak, 19 Şubat 1972 günü saat 07:00 sularında Arnavutköy'de kaldığı evde emniyet güçleri tarafından kuşatıldı. Kaçmaya çalışırken yaşanan silahlı çatışmada, Üvez Sokak'ta öldü. 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

ULAŞ BARDAKÇI NEDNE VEFAT ETTİ, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Ulaş Bardakçı, 19 Şubat 1972 tarihinde saat 07:00 sularında İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki evine düzenlenen operasyon sırasında hayatını kaybetti. Bardakçı'nın ölümü, 25 yaşındayken gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading