Yandex Metrica

Stefan Kuntz kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Stefan Kuntz kimdir, kaç yaşında ve nereli?

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda çalışmıştır? İşte Stefan Kuntz’un hayatı ve biyografisi.

Kimdir

23.01.2024, 17:58

A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevinden ayrılan Şenol Güneş’in yerine ismi geçen Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz’un hayatına ve futbol kariyerine dair ayrıntılar futbolseverler tarafından merak edilmektedir. Peki TFF'nin A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevi için resmen anlaşmaya vardığını açıkladığı Stefan Kuntz kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda çalışmıştır? İşte A Milli Futbol Takımının yeni hocası Stefan Kuntz’un hayatına dair merak edilen tüm detaylar... 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ KİMDİR? 

30 Kasım 1962 tarihinde Almanya'nın Saarland eyaletine bağlı Neunkirchen kasabasında dünyaya gözlerini açan Stefan Kuntz, futbol kariyerine henüz sekiz yaşında iken doğduğu kasabanın takımı olan Borussia Neunkirchen'de başlamıştır. Burada 1981 yılına kadar takımın alt yaş kategorilerinde forma giyen Kuntz, ardından 1980-1981 sezonunda A takıma yükselmiştir. 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ’UN PROFESYONEL FUTBOLCULUK KARİYERİ 

1983 yılında ise Almanya'nın Bundesliga liginde mücadele eden VfL Bochum Kulübüne transfer olan Stefan Kuntz, burada geçirdiği üç yıllık süre içerisinde takım olarak pek başarılı olmasalarda bireysel olarak oldukça başarılı bir perfomasn göstermiş ve taşıdığı Bochum forması ile Bundesliga liginde gol krallığı yaşamıştır.  Vfl Bochum tarihin ilk gol kralı olan Kuntz, 1986 yılında ise yine bir Alman takımı olan Bayer Uerdingen'e transfer olmuştur. 

UEFA Kupası maçlarında ise ilk kez Uerdingen formasıyla mücadele eden Stefan Kuntz, 1989 yılında 1. FC Kaiserslautern takımına transfer olmuş ve burada 1995 yılına kadar forma giydiği süre içerisinde de 1990-1991 sezonunda ilk kez Bundesliga lig şampiyonluğu sevincini yaşamıştır.  

1993-1994 lig sezonunda ise kariyerindeki ikinci gol krallığını Kaiserslautern formasıyla yaşayan Kuntz, 1995 yılında teknik direktör Christoph Daum'un Beşiktaş takımının başına geçmesi ile buraya transfer olmuştur. Böylece Türkiye'de top koşturmaya başlayan Stefan Kuntz,  burada çıktığı 32’si Lig ve 2’si Kupa maçı olan toplam 34 maçta 9 gol kaydetmiş ve sonraki sezon ise bu kez DSC Arminia Bielefeld formasıyla Bundesliga ligine geri dönmüştür. 

DSC Arminia Bielefeld takımında attığı gollerle başarılı performansını sürdüren Kuntz, burada oynadığı ilk sezonda 14 sonraki sezonda ise 11 gol atmış ve ikinci sezonunda da takımıyla beraber küme düşmüştür. 

DSC Arminia Bielefeld'in ligden düşmesinden sonra yine eski takımı VfL Bochum'a geri dönen Stefan Kuntz, bir kez daha takımıyla beraber küme düşmüş ve böylece ilerleyen yaşının da etkisiyle Bundesliga ligine veda etmiştir. 

Daha sonra uzun bir süre hiçbir kulübe imza atmayan Kuntz, 2002-2003 sezonunda Furpach, ertesi yıl 2004-2005 sezonunda ise Palatia Limbach formalarını giymiş ve sonrasında ise futbolculuk kariyerini sona erdirmiştir. 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

STEFAN KUNTZ’UN TEKNİK DİREKTÖRÜLÜK KARİYERİ 

Almanya Milli Takımı'nda ise toplamda 25 maçta forma giyen Stefan Kuntz, çıktığı maçlarda 6 gol kaydederken, Almanya Milli takımı ise onun yer aldığı maçlarda hiç yenilmeyerek 21 galibiyet ve 4 beraberlik sağlamıştır. 

Stefan_Kuntz_kimdir

Teknik Direktörlük kariyerine ise 1999-2000 sezonunda Borussia Neunkirchen'de başlayan Kuntz, 2000 yılında ise Bundesliga’dan Regionalliga Süd adlı yerel lige düşen Karlsruher SC’nin başına geçmiştir. Burada ise Regionalliga Süd’de birinlik elde ederek şampiyonluk yaşayan Stefan Kuntz, takımını yerel ligden Bundesliga 2 ligine çıkarmayı başarmıştır. Daha sonra Bundesliga 2’de oynayan Waldhof Mannheim takımının başına geçen Kuntz, burada çıktıkları 8 maçta 1 galibiyet ve iki beraberlik almış ve lig sonunda takımı küme düşmüştür.   

2003-2004 sezonunda ise yine Bundesliga 2’de yer alan LR Ahlen takımı ile anlaşma sağlayan Stefan Kuntz, takımının lig sonuncusu olmasıyla buradaki görevinden de ayrılarak 2005-2006 sezonunda ise Regionnalliga takımlarından Koblenz'de sportif direktör olarak göreve başlamıştır. 

Ardından Bochum'da da aynı görevi bir kez daha üstlenen Kuntz, 2008 yılında ise Kaiserslautern Kulübünün başkanı olmuş ve 2016 yılının Ağustos ayında da Almanya 21 yaş altı millî futbol takımının başına getirilmiştir.  

Ve onun göreve başladığı zamana kadar bütün maçlarından galip olarak ayrılan Almanya U-21 takımı, Stefan Kuntz ile geri kalan son üç maçını da kazanmış ve 2017 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmiştir.  

Ve bu turnuvada finale kadar çıkan Stefan Kuntz yönetimindeki Almanya, finalde ise rakibi İspanya'yı 1-0 mağlup ederek, böylelikle Almanya U-21 takımına tarihindeki ikinci Almanya şampiyonluğunu yaşatmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading