Yandex Metrica

Nabi Avcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Nabi Avcı’nın hayatı ve biyografisi

Nabi Avcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Nabi Avcı’nın hayatı ve biyografisi

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte eski bakanlardan Nabi Avcı’nın hayatına dair merak edilen soruların yanıtları...

Kimdir

18.05.2024, 18:37

AK Parti 27. Dönem Eskişehir Milletvekili, 2013-2016 yıllarında Milli Eğitim Bakanı ve 2016-2017 yılları arasında ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede görev yapan Prof. Dr. Nabi Avcı’nın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Nabi Avcı kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın hayatı hakkında merak edilen detaylar...

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

NABİ AVCI KİMDİR?

8 Ekim 1953 tarihinde Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde dünyaya gelen Nabi Avcı, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olduktan sonra akademik kariyerine Anadolu Üniversitesi’nde devam ederek, İletişim Bilimleri alanında doktora unvanını almıştır.

Çalışma hayatına 1974 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda memur olarak başlayan Avcı, daha sonra Anadolu Üniversitesi’nin kuruluşunun ardından üniversitenin İletişim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmiştir. 

Ardından önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müşavirliği ve sonrasında Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulunan Nabi Avcı, pek çok televizyon kanalı, gazete ve dergilerde ise program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışmıştır.

Akademik çalışmalarına İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde devam eden Avcı, 2000 yılında aynı üniversitenin İletişim Fakültesi’nde profesör unvanını almıştır.

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

NABİ AVCI’NIN SİYASİ KARİYERİ VE BAKANLIK DÖNEMLERİ

2003 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Başmüşaviri olarak görev alan Nabi Avcı, gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde mensubu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 24, 25, 26 ve 27.  dönemlerde Eskişehir Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yapmıştır.

Nabi_Avcı_kimdir

2011-2013 yılları arasında TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak görev alan Avcı, akabinde kurulan 61, 62, 63 ve 64.Hükümetlerde ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştır.

Daha sonra 2016-2017 yılları arasında kurulan 65. Hükümette ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Nabi Avcı, TBMM’de 27. Dönem Eskişehir Milletvekili olarak görevine halen devam etmektedir.
 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading