Yandex Metrica

Sitede Ara

Mustafa İlker Yücel kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Mustafa İlker Yücel kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Kimdir

10.05.2024, 19:10

2019 yılı yerel seçimlerinde Vatan Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın yönetmenliği görevini yürüten Mustafa İlker Yücel’in hayatında dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Mustafa İlker Yücel kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte cevabı... 

MUSTAFA İLKER YÜCEL KİMDİR? 

16 Mayıs 1982 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelen Mustafa İlker Yücel, İlk, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra lisans öğrenimini ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamlayarak mezun olmuştur. Daha sonra lisans öğrenimine devam eden Yücel, Ankara’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Anabilim Dalında ise yüksek lisans eğitimi almaktadır.  

2009-2010 yılları arasında Suriye ve Lübnan’da gerçekleştirilen Uluslararası Antiemperyalist Gençlik toplantılarında Türkiye'yi temsil eden Mustafa İlker Yücel, aynı zamanda Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) kurucuları arasında yer alarak, ayrıca üç yıl boyunca da TGB’nin Genel Başkanlık görevini yürütmüştür.  

TGB Başkanlığı görevinin ardından ise Aydınlık Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Yücel, 2013 yılından itibaren gazetecilik hayatına devam etmektedir. 

Ayrıca Atatürk’ün Bütün Eserleri’ni düzenlemek üzere oluşturulan çalışma grubunun da içerisinde bulunan Mustafa İlker Yücel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde ise mensubu olduğu Vatan Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading