Yandex Metrica

Lütfü Türkkan kimdir, hangi partili? Lütfü Türkkan ne dedi?

Lütfü Türkkan kimdir, hangi partili? Lütfü Türkkan ne dedi?

İyi parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan kimdir? Lütfü Türkkan kaç yaşında? Lütfü Türkkan nerenin milletvekili? Lütfü Türkkan ne dedi?

Kimdir

23.04.2024, 18:33

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meral Akşener'in Bingöl'deki esnaf ziyareti esnasında şehit yakınının kulağına eğilerek küfür etmesiyle gündeme geldi. Olayın ardından Lütfü Türkkan'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Peki 'Lütfü Türkkan kimdir? Lütfü Türkkan ne küfür etti? İşte ayrıntılar...

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

LÜTFÜ TÜRKKAN KİMDİR?

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959'da İstanbul'da doğdu. Türkkan, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nde önlisans mezunu oldu. Daha sonra Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nü bitirdi. Lütfü Türkkan son olarak, Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimi gördü.

Ticari yaşamına 1986 senesinde Kristal Cam firması ile başladı. 1992-1997 seneleri arasında Türkkan Uluslararası Nakliyat Firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürdü. 1997 senesinde Bitkisel Ham Yağ üretmek üzere, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde TÜGMAD Türkkan Gıda Mad. San. ve Tic. A.Ş'yi kurdu.

Lütfü Türkkan

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı. Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfı'nda Başkanlık görevinde bulundu.

2011-2015 yıllarında MHP'den Kocaeli milletvekili olarak görev yaptı. Bu dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi oldu. MHP'de parti içi muhaliflerin yanında yer almış, ardından İYİ Parti'nin kurucularından oldu ve Genel İdare Kurulu'na seçildi. 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti Basın Yayın ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Kocaeli milletvekili seçildi. 27. dönemde Grup Başkanvekilliği'ne seçildi.

İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilmekte olup evli ve 4 çocuk babasıdır.

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR

Meral Akşener, Bingöl'de parti yöneticileri ve milletvekilleriyle yaptığı esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu dile getiren bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile ilişkisi nedeniyle tepki gösterdi. Lütfü Türkkan, şehit yakınının boynuna sarılarak bir süre yürüdü. Ancak Türkkan daha sonra bu kişinin boynunu kolunun arasına sıkıştırarak küfür etti. Küfürün ardından ortalık karışırken, o anlar kameralar tarafından kayda alındı. İşte yaşanan olayın videosu;

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

LÜTFÜ TÜRKKAN-FETÖ İLİŞKİSİ

Türkkan, emniyet teşkilâtı içerisine sızarak onbinlerce kişiyi usûlsüz şekilde dinleyen FETÖ hücrelerine yönelik 2014 yılındaki ilk operasyonlar sırasında örgüt adına devredeydi. 

FETÖ'nün TV kanallarında boy gösteren Türkkan, operasyonların hukuksuz olduğunu savunuyor ve 'içi boş iddialardan hiçbir sonuç çıkmayacağını' ileri sürüyordu. 

Örgütün SHaber televizyonuna konuşan Türkkan, FETÖ'ye bağlı teröristleri savunmuş ve şunları söylemişti: "Ben buradan bütün Hizmet Hareketinin gönül erlerine seslenmek istiyorum. Böyle bir operasyonu yapacak adamın önce kendisinin temiz olması lazım. Temiz olmayan bir adamın böyle bir operasyon yapma şansı olamaz. Ama göreceksiniz, altından hiçbir şey çıkmayacaktır. Sadece ve sadece tehdit olarak devam edecektir. Herkes rahat olsun." 

Lütfü Türkkan, FETÖ'nün finans ve kara para aklama merkezi Bank Asya'ya yapılan operasyonlar sırasında da kanal kanal dolaşıp teröristler için çırpınıyordu. Örgüte bağlı Bugün TV'de Türkkan, "Bank Asya'ya destek olmak bugün Türkiye'de yaşayan her vatandaşın görevidir" diyordu. Türkkan, "Bunun için şucu veya bucu olmaya gerek yok. Gidip bir hesap açtırsınlar. Devletin sahip çıkmadığı bir bankaya vatandaşın nasıl sahip çıktığını göstersinler" diyerek herkesi FETÖ kurumuna destek olmaya çağırmıştı. 

FETÖ'nün Tahşiye Kumpası'na yönelik soruşturmalar ve örgüte bağlı medya yapılanmasına yönelik hazırlanan dosyalar kapsamında gözaltına alınan Hidayet Karaca ile Ekrem Dumanlı için de Tükkan yine kendini paraladı. "Ekrem Dumanlı'nın terörist olduğu yerde ben baş terörist olmaya hazırım" diyen Türkkan, FETÖ medyasını yöneten Hidayet Karaca hakkında ise şunları söylüyor: 

"Hidayet Karaca'dan asla ve kat'a terörist çıkaramazsınız. Başka ne ile suçlarsınız bilmem. Yani yaptığı başka şeyler varsa çıkarın ortaya onunla suçlayın ama terörist çıkmaz bunlardan. Başka şeyler bulun. Eğer Hidayet Karaca teröristse ben buradan ilan ediyorum, bu terör örgütünün bir üyesi de benim arkadaşlar."



Loading