Yandex Metrica

Sitede Ara

Karsu Dönmez kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Karsu Dönmez kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Güçlü piyanosuyla ve sesiyle dikkat çeken Karsu Dönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında? Karsu'nun şarkıları neler? Tüm detaylar haberimizde...

Kimdir

21.05.2024, 11:12

Son zamanlarda Türkiye'de ve dünyada verdiği konserlerle adından bahsettiren piyanist Karsu Dönmez kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Karsu Dönmez'in şarkıları neler ve sevgilisi kim? İşte ünlü Türk piyanist hakkında merak edilen tüm detaylar...

KARSU DÖNMEZ KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

19 Nisan 1990 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde dünyaya gelen Karsu Dönmez, Hatay'ın Karsu köyünden göç eden Türk kökenli anne Birgül ve baba Alpaslan Dönmez'in iki kız çocuğundan biridir. Müzik hayatında 8 yaşındayken televizyonda gördüğü piyanoyu çalmaya karar vererek adım atan ünlü piyanist, önceleri ailesinin kendisi için kiraladığı piyanoyu kullanmaya başladı. Ancak bu heyecanının geçici bir heves değil; bir tutku olduğu anlaşılınca, ailesi biriktirdikleri parayla ona bir piyano satın aldı.

KARSU'NUN MÜZİK KARİYERİ

Daha sonra Hollanda'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin kendisine verdiği burs ile Amerika'ya giden Karsu, Rhode Island Üniversitesi'nde şan eğitimi almaya başladı.

Aktif müzik hayatına henüz 16 yaşındayken babasının sahibi olduğu, ve Amsterdam'da bulunan Kilim Restoran'ın müşterilerine piyano çalarak başlayan Karsu, burada yemek yemeye gelen müşterilerin dikkatini çekmei başardı. Büyük ilgiyle karşılanan yetenekli sanatçıyı dinlemeye gelenlerin sayısı her gün daha da arttı.

Bu durum karşısında ailesi Karsu için bir salon tutmaya karar verdi, bu sayede onu dinlemek isteyenler için daha geniş bir mekânda konser vermiş olacaklardı. Ancak Karsu’yu izlemek için gelen dinleyicilerin talebine, büyük bir konser verip konuyu kapatmak mümkün olmadı ve bu konserin akabinde Karsu, dünyanın en önemli sahnelerinden ve organizasyonlarından teklifler almaya başladı. Bu konserden sonra kısa zaman içerisinde Karsu, Concertgebouw’dan North Sea Jazz Festival, ve hatta New York Carnegie Hall gibi önemli birok sahnede yer aldı. Öyle ki, Karsu'nun bu konserlerinde gözlerini kapatıp onun sesine kulak verdiklerinde, New Orleans’ta dev bir caz yıldızını dinlediğini zannettiklerini dile getiren dinleyciler oldu.

KARSU'NUN TÜRKİYE'DEKİ PROJELERİ

Ünlü piyanist ve şarkıcı Karsu, Türkiye'deki çalışmalarına 2011 yılının sonbaharında, plak şirketi, etkinlik ve menajerlik ajansı olan "Y Kültür Sanat" ile anlaşarak odaklandı. "Y Kültür Sanat" etiketiyle ilk stüdyo albümü Confession'ı (2012) ve Colors'ı (2015) Türkiye'de çıkaran şarkıcı, bu iki albümde yer alan şarkıların neredeyse tamamının söz ve müziğini kendisi üstlendi.

Türkiye'de bulunan medya organları, Karsu'ya ilk defa 2012 yılında Güneri Civaoğlu'nun sunduğu Şeffaf Oda adlı program ile yer verdi. Bu program sayesinde farklı bir kitleye ulaşan Karsu, İstanbul Zorlu Center PSM, Ankara Caz Festivali, Alanya Caz Festivali ve Akbank Caz Festivali gibi organizasyonlarda birçok konser verdi. 2014 ve 2015 yılları arasında From New York to Istanbul isimli bir dünya turnesine çıktı ve 2018 yılında, Karsu Plays Atlantic Records isimli projesiyle 40'tan fazla salonda dinleyici ile buluştu. Bu konserlerde, dünyaca ünlü Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün'ün hayat hikâyesi anlatılırken, Atlantic Records'dan çıkan hitler, Karsu dokunuşuyla yeniden yorumlandı ve dinlendi. Karsu bu proje ile, Ertegün'ün yolculuğunu ve Atlantic Records'dan çıkan şarkıları yeniden sahneye taşıdı. Daha sonra Karsu, 2018 yılının Mayıs ayında ilk kez bu konseri Türkçe olarak Zorlu PSM'de sahneledi. Sanatçının Plays Atlantic Records turu, Londra Cadogan Hall'da sona erdi.

Sanatçı, üç yıl çalışarak hazırladığı ve kendi ismini verdiği Karsu isimli dördüncü albümünü de 10 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürdü.

Şimdilerde Hollanda'da bulunan birçok farklı müzik dalından eserler veren sanatçının bir araya geldiği Beste Zangers adlı TV programında yer alan Karsu, farklı toplumlardan birçok kesimin beğenisini toplamaya devam ediyor ve Hollanda'da Türk mutfağını temel aldığı bir yemek programı sunuyor.

KARSU'NUN SEVGİLİSİ KİM?

Karsu, özel hayatından ziyade şarkılarıyla ve müzik kariyeriyle konuşuluyor. Ünlü şarkıcının sevgilisi olup olmadığı ise bilinmiyor. 

Yaşadığı ülke olan Hollanda’da mülteci çocuklara da yardım eden Karsu, sosyal sorumluluk projelerine de devam ediyor. Öte yandan çekimleri beş yıl süren ve Karsu Köyü'nden başlayarak New York'a kadar Karsu'nun hikayesini konu alan belgesel filmi Karsu: I Hide A Secret, 2012 yılında çekilmeye başlandı ve bu belgesel, IDFA Belgesel Festivali'ndeki ilk gösterimin ardından dünyanın pek çok ülkesinde de gösterildi.

KARSU'NUN ŞARKILARI

Albümleri

2010 - Live aan 't IJ - canlı kayıtlardan oluşan albümü 

2012 - Confession - ilk stüdyo albümü 

2015 - Colors - stüdyo albümü 

2019 - Karsu - stüdyo albümü

Canlı albümleri

2018- Play My Strings (Live at the Royal Concertgebouw)

Single'ları

2014 - "Raise Our Hands" 

2018 - "Jest Oldu" 

2018 - "Paint It Black" 

2018 - "Play My Strings" - Kraliyet Konser Salonu kayıtları albümü 

2018 - "A Change Is Gonna Come" 

2018 - "Esmerim Biçim Biçim" 

2019 - "Itiraf" 

2019 - "Sana Ne" 

2019 - "Ben Yanındayım" (Çağrı Sinci ile) 

2021 - Gülümse 

2021 - Sonunda

KARSU'NUN ÖDÜLLERİ

Edison Ödülleri 2016 Edison Jazzısm Kamu Ödülü Colors Kazandı 

HOTİAD Yılın Başarı Ödülleri 2015 Yılın Kültür ve Sanat Ödülü Kazandı 

Plattino Ödülleri 2013 Müzik Kazandı 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading