Yandex Metrica

Kaderimin Oyunu dizisinin Mahir'i Sarp Apak kimdir?

Kaderimin Oyunu dizisinin Mahir'i Sarp Apak kimdir?

Kaderimin Oyunu dizisinde Mahir karakterine hayat veren Sarp Apak kimdir, nereli ve kaç yaşında? Sarp Apak'ın eşi kim, dizileri neler? Detaylar haberimizde...

Kimdir

04.03.2024, 22:23

Uzun süre ara verdiği televizyon ekranlarına geri dönen Sarp Apak Kaderimin Oyunu Mahir karakteri ile karşımıza çıktı. Peki Kaderimin Oyunu dizisinde Mahir karakterine hayat veren Sarp Apak kimdir, nereli, evli mi ve kaç yaşında? Sarp Apak'ın dizileri neler? İşte sevilen oyuncunun hayatına dair tüm detaylar...

KADERİMİN OYUNU MAHİR KİMDİR?

Kaderimin Oyunu, Meriç Aral’ın hayat verdiği Helin Demirhan Kaya, Öykü Karayel’in hayat verdiği Asiye, Akın Akınözü tarafından canlandırılan Cemal ve Sarp Apak’ın rolü olan Mahir etrafında geçen bir dizidir.  Bu dizide Sarp Apak'ın hayat verdiği Mahir karakteri ketum, sır saklamayı bilen, aşırı gururlu bir adamdır. Hayatta tek başına kalmayı ve tek başına mücadele etmenin ne demek olduğunu iyi bilen Mahir, Asiye ile empati kurar ve onun zorlu yolculuğunda ona sahip çıkar. Kaderimin Oyunu'nun Mahir'i sevdikleri için her şeye yapmaya hazır, fedakar, koruyucu, kollayıcı bir adam olarak karşımıza çıkmaktadır.

SARP APAK KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Türk dizilerinin sevilen ismi Sarp Apak, 11.11.1981 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi ve beş yaşına kadar bu şehirde yaşadı. Daha sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya taşınan oyuncu, Bursa'da büyüdü.

Liseyi tamamlamasının ardından lisans eğitimini işletme üzerine almayı planlayan Sarp Apak, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru yapmasıyla tiyatroya başlamış oldu.

SARP APAK'IN OYUNCULUK KARİYERİ

Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünde tamamlayan Apak, 2004 yılında mezun oldu ve okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul’a yerleşti.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sergilenen “Ağır Roman”da sergilediği başarılı oyunculukla dikkat çekmeyi başardı. O yılın sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu’na dahil olan Sarp Apak, Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu.

Aynı dönem içerrisinde Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol alan başarılı oyuncu, “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” isimli çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı.

Bünyesine dahil olduğu BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapmaya başlayan Sarp Apak, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kaleme aldığı Avrupa Yakası’ndaki Tanrıverdi rolüyle yaptı ve burada büyük bir kitle edindi.

Avrupa Yakası'ndan sonra da reklamlara devam eden oyuncu, yer aldığı İşTcell reklamlarında da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda da “Öp Babanın Elini” oyununda “Emrecan” rolünde yer aldı.

Şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başaran oyuncu, kendi yazıp bestelediği “Aşkınla Yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı.

Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek adlı filminde yer alan Sarp Apak, Avrulpa Yakası’nın bitmesinin ardından sevilen gençlik dizisi Kavak Yelleri kadrosuna dahil oldu ve Güven karakteri ile tanınırlığını daha fazla arttırdı. Sevilen oyuncu Sarp Apak, son olarak Kaderimin Oyunu dizisinde Mahir karakterine hayat vermeye başladı. Bu dizide oyuncuya, Akın Akınözü, Öykü Karayel gibi isimler eşlik ediyor ve bir kadının zorlu geçen hayatı anlatılıyor.

SARP APAK EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Başarılı oyuncu Sarp Apak, 03.06.2017 tarihinde Bengisu Uzunöz'le Barcelona'da evlendi ve bir erkek çocukları oldu. Çift, oğullarına Güney adını verdi.

SARP APAK TİYATRO OYUNLARI 

Öp Babanın Elini 

Sizinkiler Dünya Kaç Bucak 

Ağır Roman 

BKM Mutfak 

Çok Güzel Hareketler Bunlar 

Yoldan Çıkan Oyun

SARP APAK FİLMLERİ

Organize İşler (2005 yılı Kemal) 

Beyaz Melek (2007 yılı Reşat) 

Plajda (2008 yılı Ali) 

Güneşi Gördüm (2009 yılı Ahmet) 

Yedi Kocalı Hürmüz (2009 yılı Fişek Ömer) 

Yeraltı (2012 yılı Barmen) 

Karışık Kaset(2014 Ulaş) 

Yaktın Beni (2015 Selam) 

Ölümlü Dünya (2018)

SARP APAK DİZİLERİ

Avrupa Yakası (2006-2009 Tanrıverdi) 

Kavak Yelleri (2009-2011 Güven Karakuş) 

Yalan Dünya (2011-2014 Emir Danışman) 

Jet Sosyete (2018-2020 Ozan Özpamuk) 

Kaderimin Oyunu (2021)

Konuk Oyunculukları 

En Son Babalar Duyar (2002 yılı) - İsmail 

Anadolu Kaplanı (2006 yılı) - Bölüm Sanatçısı 

Aşk Tutulması (2008 yılı Konuk) 

Aşk Geliyorum Demez (2009 yılı Berkcan) 

Çok Güzel Hareketler Bunlar (2008 ve 2010 yılı) - Sarp Apak 

Aşağı Yukarı Yemişlililer (2011) 

Komedi Türkiye (2015)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading