Yandex Metrica

Hilal Kaplan kimdir? Hilal Kaplan kaç yaşında ve nereli?

Hilal Kaplan kimdir? Hilal Kaplan kaç yaşında ve nereli?

Yazıları ve yorumlarıyla sıklıkla gündeme gelen Gazeteci Hilal Kaplan kimdir? İşte Hilal Kaplan’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

06.05.2024, 10:28

Katıldığı televizyon programları ve kaleme aldığı köşe yazılarıyla gündemdeki varlığını koruyan Sabah Gazetesi yazarı ve 2021 yılı Temmuz ayı itibariyle de Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) Yönetim kurulu üyesi olan Hilal Kaplan’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Hilal Kaplan kimdir, kaç yaşında ve nereli?  

İşte Gazeteci ve TRT yönetim Kurulu üyesi Hilal Kaplan’ın hayatına ve gazetecilik kariyerine dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

HİLAL KAPLAN KİMDİR? 

15 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Hilal Kaplan, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayarak 2004 yılında mezun olmuştur.  

Ardından lisansüstü eğitimine 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başlayan Kaplan, yüksek lisans öğrenimine devam ederken hem kendi okulu hem de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) aktif olarak faaliyet göstermiştir.  

Lisansüstü eğitimini tamamlamasının akabinde ise yazdığı yüksek lisans tezi de "Türkiye'nin Ölmeyen Babası" adıyla kitap olarak basılmış ve yayınlanmıştır. 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

HİLAL KAPLAN’IN GAZETECİLİK HAYATI 

Uzun yıllar yürürlükteki başörtüsü yasağına karşı mücadele veren Hilal Kaplan, 27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması üzerine meydan gelen tartışmalarda iki başörtülü arkadaşı ile beraber ''Biz henüz özgür olmadık'' başlığını taşıyan manifesto niteliğinde bir metin yayınlamıştır. Ve yayınlanan bu manifesto daha sonra aynı isimle kitaplaştırılmıştır. 

Televizyon kariyerinde TVNET Kanalında uzun süre program hazırlayıp sunan Hilal Kaplan, daha sonra A Haber kanalında ise yayınlanan Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği ''Her Yöne 80 Dakika'' isimli tartışma programında yorumculuk ve ayrıca Daily Sabah ve Sabah Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yapmaktadır. 

2018 yılında ise Anadolu Yayıncıları Derneği tarafından "Yılın Köşe Yazarı" ödülüne layık görülen Kaplan, 14 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 

2007 yılında kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile dünya evine giren Hilal Kaplan, iki çocuk annesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading