Yandex Metrica

F1 pilotu Sebastian Vettel kimdir, kaç yaşında? Sebastian Vettel emekli mi oluyor?

F1 pilotu Sebastian Vettel kimdir, kaç yaşında? Sebastian Vettel emekli mi oluyor?

F1 pilotu Sebastian Vettel emeklilik açıklamasıyla gündeme geldi. 4 kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan başarılı sporcu Sebastian Vettel hayatı araştırılıyor. Peki F1 pilotu Sebastian Vettel kimdir, kaç yaşında? Sebastian Vettel emekli mi oluyor?

Kimdir

21.05.2024, 08:04

Sebastian Vettel, 2010-2013 sezonları arasında üst üste 4 kere şampiyon oldu. F1 pilotu Sebastian Vettel, Instagram hesabından yaptığı emeklilik açıklaması sonrasında gündemde yerini aldı. F1 pilotu Sebastian Vettel internette aranmaya başlandı. Peki F1 pilotu Sebastian Vettel kimdir, kaç yaşında? Sebastian Vettel emekli mi oluyor? 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

SEBASTİAN VETTEL EMEKLİ Mİ OLUYOR?

Sebastian Vettel Instagram hesabından paylaştığı videoda sezon sonunda emekli olacağını söyledi.

Sebastian Vettel şu sözcükleri kullandı:

"2022 sezonunun sonunda Formula 1'den emekli olacağımı duyuruyorum"

SEBASTIAN VETTEL KİMDİR?

Sebastian Vettel, 3 Temmuz 1987 yılında Almanya'da dübyaya geldi.  Yarış kariyerine henüz 8 yaşındayken karting ile başlayan Vettel, 14 yaşındayken Junior MonakoKart Serisini kazandı. Sebastian Vettel, 2003 senesinde 16 yaşındayken açık araç serilerine başladı. 2004 yılında 17 yaşında Almanya Formula BMW Şampiyonası'nda 20 yarışın 18'ini kazanıp şampiyon oldu. 2007 senesinde BMW takımıyla anlaşarak Formula 1'e başladı. Vettel, 2006  Türkiye Grand Prix hafta sonunda, cuma günü düzenlenen antrenman seansında 19 yaşındayken piste BMW Sauber takımının üçüncü pilotu olarak çıktı. Formula 1 tarihinin en genç pilotu olarak tarihe adını yazdırdı. 17 Haziran 2007 tarihinde koşulan ABD Grand Prix'inde, "Bir Formula 1 yarışında start alan en genç 6. pilot" ve "Bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot" rekorlarını da kırıp geçti.  30 Eylül 2007 tarihinde de Çin Grand Prix'ine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da "Formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot" rekorunu kırdı.  2008 İtalya Grand Prix'inde "Formula 1 yarışında pol pozisyonunu kazanan en genç pilot" ve "Formula 1 yarışını kazanan en genç pilot" rekorlarını kırdı. "Farklı iki takımda yarış kazanan en genç pilot" rekoruna da sahip olan Vettel, Abu Dhabi Grand Prix'i sonunda 2010 senesinde pilotlar şampiyonluğuna ulaşarak "F1 şampiyonu olan en genç pilot" unvanını Lewis Hamilton'ın elinden aldı ve yeni bir rekorun sahibi oldu. Böylelikle bir anlamda rekorların adamı olan Michael Schumacher'in izinden gittiğini gösterdi. Sebastian Vettel, 2011 sezonu bitimine beş yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.  2009 senesinde Redbull takımına geçen Vettel, 2015 yılında Scuderia Ferrari'ye transfer oldu. Güncel olarak Aston Martin takımı için yarışmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading