Yandex Metrica

Bob Robert Menendez kimdir? Türkiye düşmanı sübyancı senatörün sıradışı eylemleri...

Bob Robert Menendez kimdir? Türkiye düşmanı sübyancı senatörün sıradışı eylemleri...

Diplomatik ciddiyete sığmayan tavırlarıyla adı 'Sünger Bob'a çıkan Senatör Bob Robert Menendez, ABD topraklarındaki yeminli Türkiye düşmanlarından biri.

Kimdir

18.05.2024, 23:03

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı Rum ve Ermeni lobilerinin sözcüsü durumundaki Demokrat Bob Menendez, Ankara'ya yönelik düşmanca adımlarıyla tanınıyor. 

1 Ocak 1954 tarihinde New York'ta doğan Menendez, Rutgers Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1979'da mezun olduktan sonra bir süre avukatlık yaptı ve 1993'te Temsilciler Meclisi'ne girdi. 13 yıl boyunca bu görevini sürdüren Menendez, 2006'da Demokrat Parti kontenjanından New Jersey Senatörü seçilerek ABD Kongresi'nde göreve başladı. Menendez, aynı tarihlerde ilk karısı Jane Menendez'den boşandı. 

İsrail destekli 'düşünce' kuruluşlarıyla her daim yakın ilişkide olan ve başta Norpac olmak üzere bazı Yahudi kuruluşlarından fonlandığı iddia edilen Menendez, Barack Obama döneminde Senato'daki Dış İlişkiler Komitesi başkanlığını yürüttü. Bu dönemde adı bir dizi yolsuzluğa karışan Menendez, hakkında soruşturma yürüten FBI yeterli delile ulaşamayınca politik kariyerine devam etti. 

Menendez, 2010 yılında diplomat Matt Bryza'nın ABD'nin Bakü Büyükelçisi olmasını engelleyen isimdi. Gerekçe ise Bryza'nın Türk asıllı Zeyno Baran'la evli olmasıydı. Eşi Türk olan birinin Azerbaycan'da Ermenistan'a karşı daha aktif tavır sergileyeceğinden ürken Menendez, Türklere karşı ırkçı tavrının ilk işaretini o dönemde vermişti. 

2015-2017 yılları arasında başı bu kez 'sübyancılıkla' derde giren Menendez, kendisini koruyan gizemli eller tarafından bu soruşturmadan da kurtarıldı. Tanık beyanlarına göre Menendez, Floridalı göz doktoru Salomon Melgen'in ABD'den özel uçaklarla Dominik Cumhuriyeti'ndeki villasına taşıdığı küçük yaştaki fahişelerle ilişkiye giriyor, yakın dostu Melgen'le birlikte çılgın partilere katılıyordu. 

Dominik Cumhuriyeti'nde bazı uyuşturucu kaçakçılarıyla da ilişkisi tespit edilen Menendez'in, ABD Senatosu'ndaki konumu ve gücünü mafyayı korumak için kullandığı iddia edildi. Türkiye'ye "İran'dan petrol alamazsınız" mesajı yollama cüreti gösterirken 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tehdit etmekten çekinmeyen Menendez, Amerika'nın Düşmanlarına Karşı Yaptırım Yasasının (CAATSA) Türkiye'ye karşı yürürlüğe girmesinin yılmaz savunucularından biri oldu. 



Donald Trump döneminde S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimiyle birlikte düşmanca adımlarına hız veren Menendez, Ankara'ya karşı savunma sanayii ve ekonomik yaptırımların hayata geçirilmesi sürecinin mimarları arasında yer aldı. 

Bob Menendez ve Ermeni asıllı ikinci karısı Nadine Arslanian. 

'Sübyancı' Menendez, ABD topraklarındaki Ermeni diasporasının bir eyleminde tanıştığı Nadine Arslanian ile 2020 yılında evlendi. Ermeni asıllı Arslanian'la evliliği sonrası Türkiye nefreti daha da körüklenen Menendez, hazırladığı bir tasarıyla, Türkiye'ye parası ödendiği halde gönderilmeyen F-35 savaş uçaklarının Yunanistan'a verilmesi gerektiğini savundu. Aynı zamanda sıkı bir FETÖ destekçisi olduğu belirtilen Menendez, savunduğu subjektif politikalarla diplomatik ciddiyeti yerlere serdiği için Türk kamuoyunda önemli bir kesim tarafından 'Sünger Bob' ifadesiyle anılıyor.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading