Yandex Metrica

Sitede Ara

İsveç son düzlükte: Başbakan Kristersson NATO üyeliğini görüşmek için Macaristan'a gidiyor

İsveç son düzlükte: Başbakan Kristersson NATO üyeliğini görüşmek için Macaristan'a gidiyor

NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin onayını alan İsveç, Macaristan'ın kararını bekliyor. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Macaristan Başbakan'ı Viktor Orban ile görüşmek için 23 Şubat'ta bu ülkeyi ziyaret edecek.

Dünya

23.03.2024, 12:56

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunu Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmek için 23 Şubat'ta bu ülkeye gidecek. İkili arasında NATO üyeliğiyle beraber Macaristan ile İsveç arasında güvenlik ve savunma konularında işbirliğinin artırılması konusu da görüşülecek. 

İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'DA İSVEÇ HAREKETLİLİĞİ

Bu arada Macaristan'da da İsveç hareketliliği yaşanıyor. İktidarda bulunan Fidesz Partisi (Macar Yurttaş Birliği), İsveç’in NATO’ya üyeliğinin 26 Şubat'ta oylanması için bugün meclise önerge sundu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İsveç'in NATO'ya katılımı hususunda müzakerelerde bulunmak üzere Başbakan Ulf Kristersson'a Macaristan'ı ziyaret etmesi için davet mektubu gönderdim." ifadesini kullanmıştı.

İsveç, Türkiye'nin NATO üyeliği için onay vermesinin ardından Macaristan'ı ikna etmeye çalışıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading