Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'den katliama hazırlık: İşgalciler, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi

İsrail'den katliama hazırlık: İşgalciler, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşattı. Buraya sığınan Filistinlilerden hastaneyi boşaltılmasını isteyen işgal güçlerinin açtığı ateşle hastane çevresinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. 

Dünya

16.02.2024, 15:35

Soykırımcı İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor. İşgal güçleri, Gazze'nin kuzeyinde öldürdüğü 30 bine yakın masuma güneyde yapacağı saldırılarla yenilerini eklemek niyetinde. Bu çerçevede güneye yönelen İsrail, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesini kuşatarak, buraya sığınan yerinden edilmiş Filistinlilerin hastaneyi boşaltmasını istedi. Yerinden edilmiş ve adeta kapana kısılmış Filistinlileri öldürmeyi hedefleyen işgalci güç, "Quadcopter" tipi insansız hava araçlar (İHA) göndererek, İsrail saldırılarından kaçarak hastaneye sığınan yerinden edilmiş Filistinlilerden hastaneyi boşaltmasını istedi. İsrail'in hastane çevresine yaptığı bombalamalarla bölgede çok sayıda ölü ve yaralının olduğu, yoğun ateş nedeniyle sağlık ekiplerinin ölü ve yaralıları taşıyamadığı aktarıldı. 

Taarruz emri pahalıya patladı: Şok saldırı 1200 askeri öldürüldü Taarruz emri pahalıya patladı: Şok saldırı 1200 askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

HASTANE ÇEVRESİNDE ÖLEN VE YARALANANLAR VAR

Konuyla ilgili Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Nasır Hastanesindeki durumun gittikçe daha da kötüleşerek "felakete" doğru gittiği belirtildi. Açıklamada hastanedeki sağlık personeli, hastalar ve yakınlarının büyük tehlike altında olduğu kaydedilirken İsrail güçlerinin, hastaneye sığınan yerinden edilmiş Filistinlilerin hastaneyi boşaltmasını, sadece hastalar ile sağlık personelinin kalmasını istediğini Nasır Hastanesi yönetimine bildirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca işgal güçlerinin hastanenin kuzey duvarını yıktığı ve hastaneden çıkan yerinden edilmiş Filsitinlilere ateş açtığı ve açılan ateş sonucu ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Çevredeki okullara da saldırılar düzenlendiği ifade edilen açıklamada okullarda çıkan yangının hastanenin tıbbi cihazlarının bulunduğu deposuna sıçradığı ve deponun yandığı kaydedildi. Sağlık ekiplerinin hastanenin acil servis bölümünün kanalizasyon suları altında kalmasından dolayı çalışamadığının belirtildiği açıklamada atıkların hastanenin bölümlerinde birikmeye devam ettiği, bunun da hastalıkların yayılması ve yaralıların enfeksiyon kapması gibi "bir sağlık felaketinin habercisi" olduğu vurgulanarak hastane yönetiminin yaralılardan hayatını kaybedenleri maruz kaldıkları büyük tehlike nedeniyle morga götüremediğinin altı çizildi.

ABD'den 'İsrail'e silah sevkiyatı' açıklaması: 'Refah'taki sivilleri koruyacak inandırıcı bir plan göremedik' ABD'den 'İsrail'e silah sevkiyatı' açıklaması: 'Refah'taki sivilleri koruyacak inandırıcı bir... Haberi Görüntüle

10 BİN YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİ TEHLİKEDE

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, daha önce yaptığı açıklamada, Nasır Hastanesi'nde bulunan 300 sağlık personeli, 450 hasta ve yaralı ile 10 bin yerinden edilmiş Filistinlinin hayatından endişe duyduklarını bildirmişti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise 11 Şubat'taki açıklamasında İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi çevresinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle hasta ve sağlık personelinin güvenliği konusunda derin endişe duyduklarını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading