Yandex Metrica

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var?

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılıyor. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluşturacak.

Gündem

17.04.2024, 00:45

Son toplantısını 4 Mart'ta gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı kabinesi yerel seçimler sonrası ilk toplantısını bugün yapıyor. Saat 15.35'de başlayan toplantının ana gündemini güvenlik ve ekonomi konu başlıklarının oluşturması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı kabine toplantısında ilk önemli gündem maddesi 31 Mart pazar günü yapılan yerel seçim sonuçları olacak.

Seçimlerden sonra ilk kez toplanacak kabinede bakanlar kendi şehirlerindeki seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor. Seçimlerden alınan sonuçlar ve kaybedilen şehirler tek tek masaya yatırılacak.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh açıkladı: Türkiye F-16 savaş uçaklarını ne zaman teslim alacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh açıkladı: Türkiye F-16 savaş uçaklarını ne... Haberi Görüntüle

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

Kabinenin gündeminde olacak diğer bir madde ise İsrail ve İran arasındaki gerilim. Ortadoğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için elinden gelen tüm gayreti gösteren Türkiye'nin gerilimin daha fazla tırmanmaması için atacağı adımlarla birlikte Gazze'deki son durumun da ele alınacağı belirtiliyor. Türkiye'nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi de planlamalar dahilinde.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE VE IRAK ZİYARETİ

Terörle mücadelede gözler Irak'ın kuzeyinde. Eli kanlı terör örgütleriyle olan etkin ve kararlı mücadele tüm hızıyla devam ederken TSK'nın güvenlik çemberinin kapatılması için operasyonları sürüyor. Kabinede son operasyonların ele alınması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın son haftasında yapacağı ziyaret öncesi Irak ile ilişkilerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Haberi Görüntüle

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durumun da kapsamlı bir şekilde ele alınacak. 20 bin öğretmen ataması, 3600 ek gösterge gibi konular için de gözler Kabine Toplantısı'nda olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading