Yandex Metrica

Haşhaşiler dizisine İran yasağı geldi: Haşhaşiler dizisi Türkiye'de yayınlanacak mı?

Haşhaşiler dizisine İran yasağı geldi: Haşhaşiler dizisi Türkiye'de yayınlanacak mı?

Mısır yapımı "Haşhaşiler" dizisinin İran'da yayınlanması yasaklandı. 12 milyon dolara mal olan ve tam 30 bölümden oluşan dizi Türkiye'de yayına girecek mi? 

Gündem

10.05.2024, 12:49

Dönem filmi olarak yayına giren ve tam 30 milyon bütçeye sahip "Haşhaşiler" dizisi İran'da yasaklandı. Yetkililerin İran'ı kötü gösterdiği gerekçesi ile yasakladığı "Haşhaşiler" dizisi "Terörü ve terörizmin doğuşunu İran ve İranlılar ile ilişkilendirmek" istediği gerekçesi ile sonlandırıldı. 

Mısır yapımı "Haşhaşiler" dizisine ilişkin açıklama yapan İran makamları dizinin amacının “Terörü ve terörizmin doğuşunu İran ve İranlılar ile ilişkilendirmek; İran şehirleri Rey, Kum ve İsfahan’ı teröristlerin memleketi olarak göstermek” olduğunu öne sürdü.

Açıklamanın devamında yetkililer "Haşhaşiler" dizisinin İslam tarihini çarpıttığını ve siyasi amaçlar için İran’ı kötü gösterdiğini" ifade etti.

Erdoğan - Miçotakis görüşmesinde ince detay! Trabzonsporlu Bartholomeos davet edildi Erdoğan - Miçotakis görüşmesinde ince detay! Trabzonsporlu Bartholomeos davet edildi Haberi Görüntüle

HAŞHAŞİLER DİZİ TÜRKİYE'DE YAYINLACAK MI?

Mısır yapımı olan ve İran'da yasaklanan "Haşhaşiler" dizinin Türkiye'de hangi platformda yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı. İlerleyen dönemlerde Türkiye'de yayın hayatına girmesi beklenen "Haşhaşiler" dizisinin Netflix'de yayınlanması öngürülürken, platform ve yayın tarihine ilişkin net bir açıklama henüz yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin ilk açıklama Haberi Görüntüle

12 MİLYON DOLAR BÜTÇELİ

İran'da İslam tarihini çarpıttığını ve siyasi amaçlar için İran’ı kötü gösterdiğini gerekçesi ile yasaklanan Mısır yapımı Haşhaşiler dizisi tam 12 milyon dolar bütçe ile hazırlandı. 30 bölümden oluşan "Haşhaşiler" dizisinin milyonlarca insana ulaşması bekleniyor.

Ele geçirilenler tek tek sıralandı! PKK'lıların 4 odalı mağarasına baskın! Ele geçirilenler tek tek sıralandı! PKK'lıların 4 odalı mağarasına baskın! Haberi Görüntüle

HAŞHAŞİLER KİMDİR, KÖKENİ NERESİDİR?

1037 yılında İran'da doğan Hasan Sabbah'ın kendisine Alamut'ta kurduğu bir tür mürit grubunu temsil eder. İddiya göre adamlarını uyuşturucu ile etkisi altına alan Hasan Sabbah bu uyuşturusunun adı olan Haşhaş (afyon) isminden yola çıkarak topluluğa Haşhaşi adını vermiştir. 

Haşhaşi topluluğuna ilişkin en önemli bilgiyi bize Marco Polo'nun seyahatnamesi sunmuştur, Marco Polo seyahatnamesine, "Kendi dillerinde şeyhlerine "dinin büyüğü" anlamına gelen Alaeddin diyorlardı. Şeyh iki dağ arasındaki vadiyi kapatmış ve burayı sütten, baldan ve şaraptan akan sular, güzel huriler ve çeşitli meyve bahçeleriyle donatmıştı. Dağın şeyhi müridlerinin gerçekten cennette olduklarını zannetmeleri için burayı Muhammed'in cennet tasvirine benzetmişti.

Bizim yaşlı adam dediğimiz bu efendi fedailerine iksirinden içirerek onları dörderli, altışarlı gruplar halinde bahçeye taşıtıyordu. Gerçekten cennete gittiklerini zanneden müridlerini bir göreve göndereceği zaman şeyh "Gidip şunu şunu öldüresin. Meleklerim seni cennete götürecektir." diyordu. Şeyh'in cennetine geri dönebilme arzusuyla fedailerin göze almayacağı hiçbir tehlike yoktu." ifadelerine yer verdi.

İnternetten maç izlemek isteyenler dikkat etsin: Tek tıkla tüm birikiminiz gidebilir! İnternetten maç izlemek isteyenler dikkat etsin: Tek tıkla tüm birikiminiz... Haberi Görüntüle

KUDÜS FATİH'İNDE HASAN SABBAH KARAKTERİ

TRT 1'in sevilen dizileri arasında yer alan Kudüs Fatih'i Selahaddin Eyyübi'de de yer verilen Haşhaşiler dönem dizilerinde ilgi büyük ilgi çekiyor. Kudüs Fatih'i Selahaddin Eyyübi dizisinde yer alan Hasan Sabbah karakterine Gürkan Uygun hayat vermiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading