Yandex Metrica

Erdoğan - Miçotakis görüşmesinde ince detay! Trabzonsporlu Bartholomeos davet edildi

Erdoğan - Miçotakis görüşmesinde ince detay! Trabzonsporlu Bartholomeos davet edildi

Yunan Skai televizyonu, "Miçotakis'in Ankara Ziyaretinden Beklentiler - Akşam Yemeği Yükseltildi" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği akşam yemeğine Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da davet edildiğini bildirdi. Bir dönem Trabzonspor forması ile poz veren Fener Rum Patriği Bartholomeos'un kim olduğu, nereli, yaşı, Türk olup olmadığı haberi görenler tarafından araştırılıyor.

Gündem

20.05.2024, 09:17

Yunan Ethnos gazetesinde bulunan başlıklarda 'Hükümetin hedefi ve kırmızı çizgileri-Patrik Bartholomeos da akşam yemeğine davetli', 'Ankara'daki Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin menüsü ve Balkan başağrısı', 'Erdoğan-Miçotakis buluşmasında dikenler ve pozitif gündem: Yedi başlık masada' gibi ifadeler yer aldı. Bu görüşmede ise dikkat çeken bir noktada bir dönem Trabzonspor'un şampiyon olacağını Sümela Manastırı'nda ifade eden Fener Rum Patriği Bartholomeos'un akşam yemeğine davet edilmesi oldu. 

Bartholomeos

Bartholomeos

Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

BARTHOLOMEOS KİMDİR?

29 Şubat 1940 tarihinde Gökçeada'nın Zeytinli köyünde doğan Bartholomeos, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. 1961 ile 1963 yılları arasında Türk ordusunda yedek subay olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra Patrikhane'nin sağladığı burs ile yurt dışına gönderildi. Eğitimini Pontifical Oriental Enstitüsü, The Ecumenical Enstitüsü ve Münih Üniversitesi'nde tamamladı. Ayrıca Türkçe, Yunanca, Latince, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini bilmektedir.

1968 yılında Türkiye'ye dönerek Heybeliada Ruhban Okulu'nun Dekan Yardımcılığı görevi başına konuldu. 1972 yılında Athenagoras'un ölümü üzerine Dimitrios patrik olarak seçilirken, onun yardımcısı olarak Bartholomeos Metropolit olarak atandı. 1968-1991 yılları arasında çeşitli uluslararası organizasyonlarda aktif rol aldı. 2 Kasım 1991'de Dimitrios'un vefatı sonrasında Bartholomeos, yeni patrik olarak seçildi. Göreve başladıktan sonra dinler ve mezhepler arası diyalog konusunda çalışmalar yapmak üzere birçok ülkeyi ziyaret etti. Ayrıca çevre konusunda duyarlılığı nedeniyle "Yeşil Patrik" unvanı verildi.

Bir gece ansızın Türkiye'ye geliriz demişti: O Yunan bakana Yaşar Güler'den cevap: Turistik geziye gelebilir Bir gece ansızın Türkiye'ye geliriz demişti: O Yunan bakana Yaşar... Haberi Görüntüle

BARTHOLOMEOS TRABZONSPORLU MU?

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela Manastırı'ndaki 9. ayine katılmak üzere Trabzon'a gittiğinde, "Şampiyonun kim olacağı yüzde 100 belli" diyerek Trabzonspor atkısını göstermişti. O sezon ise Trabzonspor, Süper Lig'de şampiyon olmuştu. Halk arasında Bartholomeos'un Trabzonspor'u tuttuğu söyleniyor.

İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı Haberi Görüntüle

BARTHOLOMEOS TÜRK MÜ?

Bartholomeos, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading