Yandex Metrica

Getir Avrupa'dan ayrılıyor mu? Getir şirketi ABD ve Avrupa'dan çekildi mi, neden?

Getir Avrupa'dan ayrılıyor mu? Getir şirketi ABD ve Avrupa'dan çekildi mi, neden?

Son zamanlarda oldukça dikkat çeken yerli girişim Getir, Avrupa ve ABD'deki operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. Ancak bu kararın arkasındaki nedenler ve beraberinde getireceği etkiler henüz tam olarak netleşmiş değil. Getir'in bu stratejik adımı, küresel rekabet koşullarındaki değişimler ve ekonomik dalgalanmaların bir yansıması olarak yorumlanabilir. Peki, Getir Avrupa'dan ayrılıyor mu? Getir şirketi ABD ve Avrupa'dan çekildi mi, neden?

Gündem

13.05.2024, 09:16

Getir'in kurucusu Nazım Salur, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şirketin Türkiye'ye odaklanmak ve yerel pazardaki varlığını güçlendirmek için Avrupa ve ABD pazarlarından çekileceğini duyurdu. Yapılan bu stratejik kararın arkasında, şirketin büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek amacıyla yapılan detaylı bir değerlendirme yatıyor. Peki, Getir Avrupa'dan ayrılıyor mu? Getir şirketi ABD ve Avrupa'dan çekildi mi, neden?

GETİR AVRUPA'DAN AYRILIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı Fico’ya geçmiş olsun mesajı: Şiddetle kınıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı Fico’ya geçmiş olsun mesajı: Şiddetle kınıyorum Haberi Görüntüle

GETİR AVRUPA'DAN AYRILIYOR MU?

Getir, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için en büyük fırsatı Türkiye pazarında gördüğünü belirterek, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Şirketin, yerel pazardaki büyüme potansiyelinin daha fazla olduğuna yönelik stratejik bir değerlendirme sonucunda bu adımı attığı belirtildi. 

GETİR ŞİRKETİ ABD VE AVRUPA'DAN ÇEKİLDİ Mİ, NEDEN?

GETİR ŞİRKETİ ABD VE AVRUPA'DAN ÇEKİLDİ Mİ, NEDEN?

Su fiyatlarına dev zam! İmamoğlu teklifi sundu İBB meclisi onayladı: Faturalar kabaracak Su fiyatlarına dev zam! İmamoğlu teklifi sundu İBB meclisi onayladı:... Haberi Görüntüle

GETİR ŞİRKETİ ABD VE AVRUPA'DAN ÇEKİLDİ Mİ, NEDEN?

Getir, ABD'deki iştiraki FreshDirect'in faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı. Şirket, gelirinin yüzde 7'sini elde ettiği Avrupa ve ABD pazarlarından çekilme kararı alarak Türkiye'ye odaklanma stratejisini vurguladı. Bu kararın, şirketin yerel pazardaki varlığını güçlendirme ve rekabet avantajını artırma hedefine yönelik bir adım olduğu belirtildi. Bu gelişmeyle paralel olarak, Getir'in Mubadala ve G Squared gibi önemli yatırımcılardan yeni bir finansman sağladığı da açıklandı. Bu finansmanın, Türkiye'deki operasyonların rekabetçi konumunu güçlendirmek ve büyümeyi desteklemek için kullanılacağı ifade edildi.

Getir'in yurtdışı pazarlardan çekilme kararının ardından, şirketin kurucusu Nazım Salur'dan duygusal bir açıklama geldi. Salur, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün üzücü bir gün Getir için. İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den maalesef çekiliyoruz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler" açıklaması yapıldı.

GETİR HAKKINDA

GETİR HAKKINDA

52 ilde NARKOÇELİK-15 operasyonları! 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı 52 ilde NARKOÇELİK-15 operasyonları! 363 zehir taciri ve sokak satıcısı... Haberi Görüntüle

GETİR HAKKINDA

Getir, 9 Temmuz 2015'te Türk girişimcisi Nazım Salur tarafından kuruldu. Şirket, 2019'un ikinci yarısında siparişlerini ikiye katlayarak aynı yılın Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı ve bu dönemde 120 milyon dolarlık gelir elde etti.

Ocak 2021'de Londra'da hizmet vermeye başlayan Getir, aynı yılın Mayıs ayında Amsterdam'a, Haziran ayında ise Berlin ve Paris'e genişledi. Temmuz 2021'de İspanya ve İtalya'da faaliyet gösteren hızlı market teslimatı uygulaması BLOK'u satın aldı ve bu satın alma ile Lisbon'da da hizmet vermeye başladı.

Anadolu Grubu'na bağlı araç paylaşım uygulaması MOOV'un %75 hissesini satın alarak araç hizmetlerine de giriş yapan Getir, 9 Aralık 2022'de Alman rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın aldı.

Ancak, 27 Temmuz 2023'te Portekiz, İspanya ve Fransa'dan çekilme kararı aldı. Şirketin yaptığı açıklamada, yerel makamların getirdiği karmaşık yasal düzenlemelerin iş yapma koşullarını zorlaştırdığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading