Yandex Metrica

Sitede Ara

Kızılay çadırı önünde 'Kızılay nerede?' diyen Kılıçdaroğlu için gerçekler! Hilal-i Ahmer deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Kızılay çadırı önünde 'Kızılay nerede?' diyen Kılıçdaroğlu için gerçekler! Hilal-i Ahmer deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Kızılay Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası 4 bin gönüllü, 6 bin personeliyle depremzedelerin yaralarını sardı. Devleti ve kurumları hedef almaktan çekinmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kızılay çadırı önünde, ''Deprem bölgesinde bir Kızılay çadırı görmedim. Kızılay nerede?" diyerek bir skandala imza atmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sözlere çok sert tepki göstermişti. Kızılay her gün 2,5 milyon insana sıcak yemek dağıttı. En ücra köylere bile ulaşım sağlayan Kızılay'ın deprem bölgesinde el uzatmadığı tek bir depremzede dahi kalmadı.

Gündem

28.03.2024, 03:34

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Türkiye2nin en köklü kurumlarından biri olan Kızılay felaketin ilk gününden itibaren depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla mücadele etti. 

23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23 Nisan'datoplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23... Haberi Görüntüle

2,5 MİLYON KİŞİYE 3 ÖĞÜN SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPILIYOR

6 bin çalışanıyla yaraları sarmaya çalışan Kızılay, bölgede 1000'e yakın noktada hizmet veriyor. 5 aşevi, 86 ikram aracı, 375 mobil mutfak, 41 mobil fırın ve 22 sahra mutfak ile günlük 2 milyon 500 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek veren Kızılay, 16 günde 55 milyon kişiye beslenme desteği sağladı.

Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Haberi Görüntüle

EN ÜCRA KÖYLERE DAHİ ULAŞIYOR

Kızılay en ücra köylere dahi ulaşım sağlamakla kalmıyor, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımları da yapıyor.

Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de taksici cinayeti! Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de... Haberi Görüntüle

MOBİL SAĞLIK ARAÇLARIYLA EVLERE SAĞLIK HİZMETİ VERİYOR

Ana hizmet alanı olan beslenme desteğinin yanı sıra depremzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalışan Kızılay, afetin hemen ardından kan temini ile başlattığı sağlık desteğini bölgeye gönderdiği mobil sağlık araçları ile de devam ettiriyor.

Kızılay, özellikle kırsal kesimde depremzedelerin birinci basamak sağlık hizmetleri sunulan mobil bağlık araçlarında, iki doktor, bir hemşire ve bir psikolog bulunuyor.

Araçlarda muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabiliyor. Kızılay, çocuklar başta olmak üzere afetzedelere psikolojik destekte veriyor.

Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım yeni bölüm var mı? Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma... Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR

Gönüllüler arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturulan ekipler, deprem travmasının etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

'DEPREM BÖLGESİNE EN YAKIN HİZMET NOKTASI NEREDE?'

Kızılay ayrıca depremzedelerin hizmetlere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için, "Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede" uygulamasını da devreye soktu.

"0 552 168 30 86" numaralı Whatsapp hattına konumunu gönderen depremzedelere, bulundukları yere en yakın beslenme ve çadır kent noktaları iletiliyor.

21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden kapalı, saat kaçta açılacak? 21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden... Haberi Görüntüle

DİĞER İLLERDEKİ DEPREMZEDELERE DE DESTEK VERİLİYOR

Bununla da yetinmeyen Kızılay, depremzedelere misafir edildiği illerde de yemek ve diğer ihtiyaçları için destek sağlıyor.

Muş'ta da Kızılay Şube Müdürlüğü bünyesindeki Gıyasettin Bingöl aşevinde görev yapan gönüllüler, depremin ardından kente getirilerek otel, yurt ve sosyal tesislere yerleştirilen depremzedeler için kazanlarda yemek pişirip, dağıtıyor.

Hatay'ın Defne ilçesinde yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Hatay Samandağ, Defne, Kırıkhan, Hassa, Yayladağ ve Altınözü'nde faaliyet gösteren Kızılay ekipleri, geceyi sokakta geçiren vatandaşlara sıcak çorba, yardım malzemesi ve battaniye dağıttı.

MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

SOSYAL MARKETLER DE HİZMETE GİRDİ

Ayrıca Kızılay, etkilenme alanı bu denli büyük olan bir sahada vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 5 sosyal market açtı.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN  YALANI ÇABUCAK SÖNDÜ

Öte yandan Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarını her fırsatta hedef alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında deprem bölgesindeki 2 gününü anlatırken "Bir tek Kızılay çadırı görmedim" dedi.

Halbuki Kılıçdaroğlu'nun depremzedeleri ziyareti esnasında AFAD ve Kızılay amblemlerinin bulunduğu bir çadıra girdiği görüldü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading