Yandex Metrica

Kadıköy'de bir vatandaş: Türkiye'de kriz yok, bana bir tane boş dükkan gösterin

Kadıköy'de bir vatandaş: Türkiye'de kriz yok, bana bir tane boş dükkan gösterin

Türkiye'de kriz olduğunu iddia ederek acil erken seçim isteyen muhalefetin kampanyası sokakta karşılık bulmuyor. Bir Youtube kanalı, İstanbul Kadıköy'de 'Kriz var mı?' sorusunu yönelttiği vatandaştan bakın nasıl cevap aldı...

Gündem

23.01.2024, 17:37

İstanbul Kadıköy'de vatandaşa mikrofon uzatarak ekonomik gidişata ilişkin sorular yönelten bir 'Youtuber', muhalefetin yürüttüğü "Ülke yönetilmiyor, acil seçim lazım" kampanyasının tam aksi yönde cevaplar aldı. Türkiye'nin ağır bir kriz yaşadığı şayiasına tepki gösteren bir kadın "Görünüşümden dolayı iktidarı kötüleyeceğimi sandınız, bakın bakalım boş dükkan, boş AVM var mı?" diye sordu. Türkiye'de standartların 10-15 yıl öncesine göre çok farklı olduğunun altını çizen vatandaş şu açıklamayı yaptı: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

BİRAZ VİCDANLI OLMAK LAZIM

"Türkiye'de tabii ki de tüm dünyada olduğu gibi var bir ekonomik sıkıntı ama muhalif liderlerin söylediği gibi değil. AVM ve pazarlar tıkabasa. Sen gidersin AVM'de alışveriş yaparsın öbürü de gider pazarda alışveriş yapar. Bu ekonominin kötü olduğunu göstermez, tercih meselesi. Bir şeyleri farklı lanse etmek isteyenlerin söylemleri 'kriz'. Bence Türkiye'de kriz yok. Bana müşterisi olmayan bir tane dükkan gösterin, o vakit size hak vereceğim. Biraz objektif olmak lazım, biraz nankör olmamak lazım. Yurtdışına çıktınız mı bilmiyorum ama bir kere şu Türkiye'deki asfalt hiçbir ülkede yok. Avrupa ülkelerinde bile yok. Biraz vicdanlı olmak lazım. 10-15 seni önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye arasında çok büyük fark var. Ben bir kere asfaltla (karayoluyla) geldiğim zaman, -Ankara'da yaşıyorum, iş gereği İstanbul'dayım- samimi söylüyorum, modeli düşük bir araç görmedim. Ben mi görmek istemiyorum, yoksa yok mu? Ya da siz mi farklı görüyorsunuz? Ben şimdi siz derken, yanlış anlamayın, siz bana böyle bir soru yönelttiğiniz için, sizin farklı şeyler duymak istediğinizi anladığım için ben böyle konuşuyorum."

Muhabirin "Nasıl bir şeyler duymak istiyormuşum?" sorusunu üzerine vatandaş şöyle devam etti:

"Sizin daha böyle farklı... 'Evet, kriz var, ülke hiç yönetilmiyor. Ciddi anlamda iktidar değişmeli ve seçim olmalı' cümlesini beklediniz ama yok..."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading