Yandex Metrica

İsrailoğullarının istediği yiyecekler nelerdir? İsrailoğulları hangi yiyecekleri isteyerek nankörlük etti? Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon TL'lik soru ne?

İsrailoğullarının istediği yiyecekler nelerdir? İsrailoğulları hangi yiyecekleri isteyerek nankörlük etti? Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon TL'lik soru ne?

Türkiye'nin en çok tercih edilen yarışma programlarından "Kim Milyoner Olmak İster?" programında Berk Göktaş adlı yarışmacı 5 milyon TL değerindeki soruyu açtırma başarısı gösterdi. Bu akşam yayınlanan programda  5 milyon TL değerindeki soruyu cevaplayacak olan Berk'e sorulan soru ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 5 Milyon TL değerindeki soru olan Biz bir çeşit yemeğe katlanamayız diyen İsrailoğlullarının istediği yiyecekler nelerdir? Bakara suresinde geçen ayette yer alan Biz bir çeşit yemeğe katlanamayız diyen İsrailoğlulları Hz Musa'dan hangi yiyeceleri istedi?    

Gündem

27.04.2024, 15:06

ATV'nin sevilen programlarından "Kim Milyoner Olmak İster?"de bu hafta özel hafta yaşanıyor. 5 milyon değerindeki soruyu açtıran Berk Göktaş milyonları ekranlara kilitledi. Peki 5 milyon TL değerindeki soru olan İsrailoğlullarının istediği yiyecekler nelerdir? Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon TL'lik sorunun cevanı ne? 5 Milyon TL değerindeki soru olan Biz bir çeşit yemeğe katlanamayız diyen İsrailoğlullarının istediği yiyecekler nelerdir? Bakara suresinde geçen ayette yer alan Biz bir çeşit yemeğe katlanamayız diyen İsrailoğlulları Hz Musa'dan hangi yiyeceleri istedi?

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da tatil yapacak mı? 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23... Haberi Görüntüle

İSRAİLOĞLULLARININ HZ MUSA'DAN İSTEDİĞİ YİYECEKLER NELER?

Kim Milyoner Olmak İster programında Berk Göktaş'a sorulan 5 Milyon TL değerindeki soru;

Bakara Suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının "biz bir çeşit yemeğe asla katlanmayız" diye isyan edip Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de bize versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A-Mercimek

B- Soğan

C- Nohut

D- Sarımsak

Cevap: C- Nohut

İşte sarımsak ve soğanın insan üzerindeki yan etkileri konusundaki bu bilimsel veriler üzerine dikkatimi hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Azimüşşan'a çevirdim. Sarımsak ve soğanın geçtiği Bakara Suresi'ndeki ayetler dikkatimi çekti. Allahü Teala Bakara'nın 61. ayetinde "Hani bir zamanlar, 'Ey Musa, biz tek çeşit yemeğe asla katlanamayacağız, yeter artık bizim için Rabbine dua et de bize yerin yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarmısağından, mercimeğinden ve soğanından çıkarsın' dediniz. O da size 'O üstün olanı daha aşağı olanla değiştirmek mi istiyorsunuz?

Bir kasabaya konaklayın o vakit istediğiniz elbette olacaktır' dedi. Üzerlerine zillet ve meskenet damgası vuruldu ve nihayet Allah'tan gazaba uğradılar. Evet öyle oldu, çünkü Allah'ın ayetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı.

Evet öyle oldu, çünkü isyana dalıyorlar ve aşırı gidiyorlardı" buyurdu. Bu ayette onca sebze varken özellikle sarımsak ve soğanın geçmesinin hikmetini tefekkür ettim. Elbette Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. Bu ayetin inme nedeni şöyle anlatır: "İsrailoğullarının yiyecek ve içecekleri yoktu. Bu bakımdan Hazret-i Musa'ya bağımlıydılar.

Hazret-i Musa (a.s.) onlardan emirlerine harfiyen uyacaklarına dair söz aldı. Bunun üzerine asasını taşa vurdu. Taştan on iki kabile için on iki gözlü pınar fışkırdı. Sudan kana kana içtiler. Belirli zamanlarda gökyüzünden kudret helvası ve bıldırcın eti indi.

Fakat İsrailoğulları nankör bir milletti. Bir süre sonra Hz. Musa'dan farklı yiyecekler istediler. "Biz Mısır'da iken balık, hıyar, kavun, karpuz, pırasa, soğan, sarımsak yerdik" dediler. İsrailoğullarının bu bitmek bilmeyen istekleri ve aç gözlülükleri Hazret- i Musa'yı çok üzüyordu. İşte yukarıda zikredilen ayetler bu olaylardan bahseder.

Ayetlerin devamında İsrailoğullarının bu nankörlük ve küstahlıklarına karşı, "kendilerine yoksulluk ve düşkünlük damgası vurulduğu ve Allah'ın gazabına uğradıkları" kaydedilir.

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

KİM MİLYONER OLMAK İSTERDEKİ 5 MİLYONLUK SORU NE?

Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programında 5 milyon değerindeki soruyu açtılar Berk Göktaş 19 yaşnda Boğaziçi Üniverstesi Bilgsayar Mühendisi öğrencisi olarak katıldığı yarışmacıları adete kendisine hayran bıraktı.

İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkan adayı mı oldu? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkan adayı mı oldu? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir,... Haberi Görüntüle

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'İN 1 MİLYON DEĞERİNDEKİ SORUSU 

Geçen hafta yayınlanan bölümede 1 milyon değerindeki soruyu jokeri olmamasına rağmen risk alarak cevaplayan Berk Göktaş, doğru cevap verdi. İşte Kim Milyoner Olmak İster'in 1 milyon değerindeki sorusu...

"23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleştirilmiştir?" 

Şıklar ise;

A-) Mustafa Kemal Paşa, Antep

B-) Kazım Karabekir Paşa, Erzurum

C-) Miralay İsmet Paşa, Malatya

D-) Fevzi Paşa, Kozan

Doğru cevap: D 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak... Haberi Görüntüle

KİM MİLYONER OLMAK İSTER BERK GÖKTAŞ KİMDİR, NERELİDİR?

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster programında katılan ve 5 milyon değerindeki soruyu açtıran 19 yaşındaki Göktaş, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi. Sınavda 71. olarak derece yapan ve lisans eğitimine başlayan genç isim, okul haricinde yeni spor dallarını denediğini söyleyerek kendisinden bahsetti. Ayrıca Berk bugün yayınlanan programda kendisinin 4 yaşında okuma ve yazmayı öğrendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

BERK GÖKTAŞ: ÇOK HEYECANLIYIM, ÇOK MUTLUYUM

Kim Milyoner Olmak İster programında 5 milyon TL'lik soyuru açtıran Berk Göktaş, "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum! Yaşadıklarım film şeridi gibi geçti gözümün önünden. İyi bir sonuç alacağımı biliyordum ama bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim" diyerek duygularını ifade etti.

Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı dudak uçuklattı Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı... Haberi Görüntüle

BERK GÖKTAŞ KENAN İMİRZALIOĞLU'NU BÜYÜLEDİ

Öte yandan Berk Göktaş başarılı Kim Milyoner Olmak İster programında gösterdiği performansla  Kenan İmirzalıoğlu'nu kendisi hayran bıraktı. Kenan İmirzalıoğlu Göktaş hakkında, "Tüylerim diken diken oldu gerçekten. Hepimizi çok heyecanlandırdın. Yüreğine, aklına sağlık. Bugüne kadar verdiğin, kendini geliştirmek için verdiğin emeğe sağlık. Yürekten kutluyorum seni" ifadelerini kullandı.

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE 5 MİLYON KAZANAN OLDU?

Kim Milyoner Olmak İster programında 5 milyon TL'lik soruyu açtıran Berk Göktaş, son soruya cevap vermesi halinde 5 milyon TL'yi kazanan ilk yarışmacı olacak. 

Habere Tepki Ver

8

3

7

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading