Yandex Metrica

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak?

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak?

Son günlerde market ve pazar raflarında ürünlere gelen fahiş zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Irak dönüşü gazetecilere konuya dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan aşırı kar hırsının fahiş fiyat artışlarının sebebi olduğunu vurguladı. Erdoğan gerekirse ambalajların üzerine fiyatlarının yazılmasının da düşünülebileceği belirtti.

Gündem

26.04.2024, 10:33

Irak'ta resmi temaslarını tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan hükümetin öncelikli gündem maddesinin enflasyonla mücadele olduğunu belirtti. Son zamanlarda market ve pazarlarda yeniden hortlayan fahiş fiyat artışları konusunda da Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

GIDA AMBALAJLARININ ÜZERİNE FİYAT MI YAZILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda gazetecilerin sorduğu gıdada fahiş fiyat artışlarına ilişkin önemli değerlendirmede bulundu. Erdoğan "temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşımızın refahıdır. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler ortaya koyabiliriz." diyerek yeni tedbirler uygulanabileceği sinyalini verdi. Erdoğan açıklamasının devamında "Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir. Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna müsaade edemeyiz. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek."

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

"BAKANLIKLARIMIZ ÇALIŞIYOR"

Erdoğan açıklamasının devamında "Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading