Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı'nın ilk mesajları: Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı'nın ilk mesajları: Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te mazbatasını aldıktan sonra yemin etti ve görevine resmen başladı. Anıtkabir'de özel defteri imzalayan Erdoğan, Beştepe'ye geçti ve göreve başlama törenine katıldı. Törende Türkiye Yüzyılı'nın ilk mesajlarını veren Erdoğan, ''Türkiye’nin her bir vatandaşının enerjisine, katkısına, fikrine ihtiyacı var. Bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kilitlenmesine ihtiyacı var. Millet olarak bu güçlü birlikteliği yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti ve Türkiye Yüzyılı resmen başlamış oldu.

Meclis'te yemin eden Erdoğan, Misak-ı Milli Külliyesi'nde Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla, başla çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Anıtkabir'de özel defteri imzalayan Erdoğan, Beştepe'ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne katıldı.

TikTok akımı ölüm saçıyor! Akımı deneyen çocuk zehirlenerek hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

''MAZLUMLARIN DUASI BİZİMLE''

Törende konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Sizleri 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Rabbime bizlere bir 5 sene daha Türkiye ve Türk milletine hizmet imkanı verdiği için hamdediyorum. Teveccühleriyle buna vesile olan azizi milletimiz her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Sandıklara giderek demokrasimimiz gücüne güç katan vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Anavatanlarına vatandaşlık görevini yerine getiren gurbetçilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini asla unutmayacağız. 6 Şubat'ta asrın felkaetini yaşadıkları sırf oy tercihlerinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize saygılarımızı sunuyorum. Bu seçimde dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamız yüz milyonlarca mahzun gönlün de duasını aldık. Türkiye deyince gözyaşı döken, bizimle sevinip üzülen tüm kardeşlerime şükranlarımı iletiyorum.

18 Mart (yarın) Çanakkale'de üniversiteler tatil mi? Çanakkale'de üniversitelerde ders... Haberi Görüntüle

''ESER VE HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Bu süreçte yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. 28 Mayıs gecesi gönül coğrafyamızın tamamında sokaklara taşan muhteşem sevgi selini unutmayacağız. Bunlarla birlikte dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini unutmayacağız. Şahsımın nezdinde Türkiye'ye yönelik bu büyük sevdnın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin. Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini geride bıraktık. 14 Mayıs'ta Meclis seçimini 323 milletvekili ile başarıyla tamamladık ama cumhurbaşkanlığı seçimini rakibimize fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldı. Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini boşa çıkarmayacağız, Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.

CHP'nin anketçisi Murat Gezici'den İmamoğlu taraftarlarına isyan: 'Tehditler aldım, uğramadığım... Haberi Görüntüle

''AYRIMCILIK YAPMADIK, YAPMAYIZ''

28 Mayıs'ta milletimiz yarım kalan işini tamamlamak için yeniden sandıklara gitti. Rekor bir katılım seviyesine ulaştık. Milletimizin sandığa koştuğu seçimlerde Cumhurbaşkanı sıfatıyla 5 sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme şertefine nail olduk. Bu ulvi görevin insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletimizin güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Hangi siyasi görüşe, kökene mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarımızda bu hassasiyetimiz hep koruduk. Bölgecilik, particilik veya ayrımcılık yapmadık. Türkiye’nin, 85 milyonun tüm fertlerinin tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine, birliğe, beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı var.

Baskılara boyun eğmeyin! Hamza Dağ'dan muhalefete tepki: CHP İzmir'de yıllardır... Haberi Görüntüle

''SALI GÜNÜ İLK KABİNE TOPLANTIMIZI YAPACAĞIZ''

Yunus Emre gibi 'Yaradılanı severin Yaradandan ötürü' dedik. Ahmedi Hani gibi 'İnsan en büyük kalemin çizdiği nakıştır' dedik. Bugün de aynı idelleri aynı ilkeleri savunuyoruz. Bugün de sevgi diliyle sesleniyoruz. Öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil, muhabbet, hoşgörü, kardeşliği ve kıcaklaşmayı öne çıkaran bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu samimi çağrımızın tüm farklılıklarıyla 85 milyonun tamamında karşılık bulacağına yürekten inanıyorum. Millet olarak bu güçlü birlikteliği yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibariyle sona erdi. Milli irade sandıkta 2 kez tecelli etmiş millet kesin kararını vermiştir. Türkiye sonuçların açıklanmasıyla artık yeni bir yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış izlemeye devam edeceğiz. Salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. Seçim gündemine takılığp kalmak Türkiye'ye patinaj yaptırmaktır.

Zehir tacirlerine geçit yok! 245 torbacı paketlendi Haberi Görüntüle

''RÖVANŞ VE HESAPLAŞMA PEŞİNDE KOŞMADIK''

Sürekli eski defterleri karıştırmanın ülkeye faydası yoktur. Artık yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişteki hatalardan ders çıkararak istikbali inşa etmeliyiz. Bİz iç muhasebe yaparak kendini güncellemeyi başaran bir geleneğe sahibiz. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık. Rövanş ve hesaplaşma peşinde koşmadık. Haksızlığa uğrasak da hakka girenlerden olmadık. Yalanlara, iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Kendi seçmenimizle de, bize oy vermeyenle de muhabbetle konuştuk.Ancak kazandığımız 17 seçimin hiçbirinde muhalefetten böyle bir tavır görmedin büyük sıkıntımızda böyle gayretli bir muhalefetin olmayışıdır.

Survivor All Star düelloyu kazanan yarışmacı kim oldu 14 Mart?... Haberi Görüntüle

''KUCAKLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR''

Başarısızlıkların sebebini hep vatandaşla aradılar. Hemen her seçim soırnasında musafahakaşmak için uzattığımız eli sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu kez farklı bir tavır bekliyoruz. Tüm muhalefet cenahının artık milli iradeyle barışmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılın kavuşmanın heyecanı yaşadığımız bu yılda Türkiye'nin büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. 81 vilayetimizin tamamında kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gün bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gelin seçim dönemindeki kırgınlık ve kızgınlıkları bir tarafa koyalım. Gelin küslük olduysa, kalpler kırıldıysa barışmanın yollarını arayalım. Gelin hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın inşasına hız verelim. Aziz milletim kıymetli misafirler 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim souçlarının elbette pek çok anlamı var. Gayret bizden tevfik Allah'tandır inancıyla bugünden itibaren Türkiye Yüzyılının inşası için bismillah diyoruz.

Yenikapı'da Öcalan posteri açanların akıbetini İstanbul Valiliği açıkladı Haberi Görüntüle

''HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız. Bunu insani diplomasinin etki alanını genişleterek yapacağız.
Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz

Eylem Tok ölümlü kaza sonrası oğlunu ABD'ye kaçırmıştı! Yaralının kaybolan... Haberi Görüntüle

101 PARE TOP ATIŞI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi A Kapısı'na varışta Erdoğan'ın konvoyuna Atlı Tören Birliği katıldı. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirildi.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

Bakan Koca'dan Uğur Dündar'ın iddialarına cevap: İstismar ediyorlar Haberi Görüntüle

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Törene katılan 21 devlet başkanı şöyle sıralanıyor:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, Gine Devlet Başkanı Mamady Doumbouya.

AK Parti'li Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen silahlı saldırıya... Haberi Görüntüle

Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz, Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni' için Ankara'ya geldi.

Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda, Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni' için Ankara'ya geldi.

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik memleketi neresi, kaç yaşında? Eski... Haberi Görüntüle

PAŞİNYAN DA KATILDI

Göreve başlama törenine Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin başbakanları iştirak etti.

Törene Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın da olduğu 8 uluslararası kuruluşun temsilcileri de katıldı.

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Viktoroviç Volodin, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Ding Zhongli'nin katılacağı törende, 12 ülke, Meclis Başkanı düzeyinde temsil edildi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Konsey Üyeleri Jelko Komşiç ile Denis Beçiroviç'in yanı sıra Bosna Hersek Sırp Entitesi Başkanı Milorad Dodik'in de katıldığı törende, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Bosna Hersek Başkanlık Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, eski İsveç Başbakanı Carl Bildt de yer aldı.

11-12-13 Mart Ankara'da okullar tatil mi? Ankara'da kar tatili mi... Haberi Görüntüle

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 19.00'da Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.










 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading