Yandex Metrica

Fenerbahçe'nin yeni hocası belli oldu! İsmail Kartal'ın yerine EFSANE geliyor...

Fenerbahçe'nin yeni hocası belli oldu! İsmail Kartal'ın yerine EFSANE geliyor...

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasına girilirken ezeli rakibi Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 89 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe'de sezonun faturası İsmail Kartal'a kesildi. Kartal dönemini kapatan Fenerbahçe'de teknik direktörlük için düşünülen isim taraftarları heyecana boğdu.

Spor

16.05.2024, 19:40

Şampiyonluk şansını Galatasaray'ın eline bırakan Fenerbahçe 89 puan almasına rağmen sarı kırmızılı ekibin 4 puan gerisinde kaldı. Elinde 201.45 milyon Euro'luk kadro değerine sahip bir takım olmasına rağmen sezonu kupasız kapatma riski ile karşı karşıya olan İsmail Kartal'ın sezon sonu takımın başından ayrılması bekleniyor.

Transfere toplam 59 milyon Euro harcayan Fenerbahçe, kadrosuna Atletico Madrid'den Çağlar Söyüncü, Milan'dan Rade Krunic, Union Berlin'den Leonardo Bonucci, Dinamo Zagreb'ten Dominik Livaković'i, Marsilya'dan Cengiz Ünder'i Manchester United'tan Fred'i, Ajax'tan Dusan Tadic'i Dynamo Moscow'dan Sebastian Szymański'yi, Inter'den Edin Džeko'yu kadrosuna kattı.

Fenerbahçe, 2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonunda İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 34 maçta 28 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Geride kalan 34 müsabakada Fenerbahçe 89 gol atarken, kendi kalesinde 31 gol gördü. 

Fenerbahçe geride kalan 4 maçta 5 puan alması takdirde Süper Lig tarihinde aldığı en yüksek puan olan 93 puanlık rekoru geride bırakmış olacak. Fenerbahçe 1988-89 sezonunda oynanan 36 maçta 103 gol atarak ligi 93 puanda bitirmişti.

Fenerbahçe 1988-89 sezonu kadrosu

Fenerbahçe 1988-89 sezonu kadrosu

Bruno Alves'ten Mourinho'ya Fenerbahçe çalışması: Kazandığın tüm şampiyonlukları unut Bruno Alves'ten Mourinho'ya Fenerbahçe çalışması: Kazandığın tüm şampiyonlukları unut Haberi Görüntüle

İSMAİL KARTAL DÖNEMİ KAPANDI

Tüm zamanların puan ve gol rekorunu kırmaya çok yakın olan Fenerbahçe'de şampiyonluk şansı her geçen hafta biraz daha azalıyor. Hal böyle olunca sarı lacivertli ekibin teknik patronu her ne kadar rekorlarla dolu bir sezonu geride bırakmaya hazırlansa da topun ağzındaki isim olmaktan kaçamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal

4 kupa hedefi ile sezona başlayan Fenerbahçe'nin bu yılı kupasız kapatma ihtimali Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi. Ali Koç başkanlığında toplanan yönetim kurulu gelecek sezon İsmail Kartal ile yola devam etmeme kararı aldı. Sezon sonu yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılan İsmail Kartal'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna önerilem isim ise taraftarların içini kıpır kıpır yaptı.

Gelecek sezon planlamasına şimdiden başlayan Fenerbahçe yönetimi, Ali Kartal'ın yerine Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza'yı getirmeyi planlıyor. 

Arda Güler'i başka türlü anlatamadı: Bu çocuk çatlak, bu çocuk tam bir serseri Arda Güler'i başka türlü anlatamadı: Bu çocuk çatlak, bu çocuk... Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE'NİN BAŞINA EFSANESİ GELİYOR

Brezilya Serie B ekiplerinden Avaí FC'yi çalıştıran Alex için nabız yoklayan Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcıdan "Onur duyarım" yanıtı aldı. 2024-2025 Süper Lig sezonunda Fenerbahçe'nin başına geçmesi beklenen Alex de Souza Brezilya'da scout çalışmalarına başladı. Brezilya'nın genç yeteneklerini analiz eden Alex yönetime gelecek haftalarda rapor sunacak.

Hatırlanacağı üzere Alex Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde, "Artık Brezilya'da yaşıyorum. F.Bahçe benim bir parçam. Bu etki gücü bende yok. Saha içine etki ederim saha dışına değil." ifadelerini kullanarak Fenerbahçe'te teknik direktör olarak döneceğinin sinyalini vermişti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise geçmiş dönemde katıldığı bir TV kanalında "Alex de Souza, teknik direktörlük kıvamına gelirse, geri döner" açıklamasını yapmıştı.

Yeni sezona başlayan Avaí FC ile çıktığı ilk iki karşılaşmada mağlubiyet ile ayrılan Alex, daha önce Sao Paulo U20 takımını çalıştırıyordu. 

2004–2012 yılları arasında Fenerbahçe ile 340 karşılaşmaya çıkan efsane kaptan Alex söz konusu müsabakalarda 170 gol, 108 asistlik katkı yaptı. Fenerbahçe tarihinde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını da kazanan Alex, Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3 bininci golünü de kaydederek tarihe geçti.

Son sezonunda sportif direktör ve teknik sorumlu Aykut Kocaman tarafından süresiz kadro dışı bıraklan Alex, dönemin başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya gelerek sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Loading