Yandex Metrica

Sitede Ara

Erken emekli olmak isteyenler için son fırsat! 1996-1998 ve 2002 sigorta girişi olanların dakkatine! İşte emeklilik tarihi prim hesaplama tablosu

Erken emekli olmak isteyenler için son fırsat! 1996-1998 ve 2002 sigorta girişi olanların dakkatine! İşte emeklilik tarihi prim hesaplama tablosu

Milyonlarca emeklilik hayali kuran vatandaşların SGK planlamalarını kolaylaştırmak için hesaplama tablosu yayınlandı. Emekli olmak isteyen vatandaşların prim gün sayısını hesaplayarak, ne zaman emekli olabilecekleri bilgisi yer alıyor. 

Ekonomi

04.03.2024, 12:33

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşların emeklilik hakkında herhangi bir soru işareti kalmaması açısından daha kolay, pratik çözümler üretmeye devam ediyor. SGK'nın resmi internet sitesinde yer alan prim hesaplama tablosunda bilgilerinizi girerek ne zaman emekli olabileceğinizi öğrnebilirsiniz. 

Yüz güldüren kampanya! Araç deponuz 180 TL indirimli dolacak Yüz güldüren kampanya! Araç deponuz 180 TL indirimli dolacak Haberi Görüntüle

EMEKLİ OLMAK İÇİN GEREKEN 3 TEMEL ŞART

Ancak emekli olabilmek için 3 temel şart var. Bunlardan ilki olan yaş kriteri. Emekli olmak isteyenlerin belirli bir yaşı doldurması gerekmektedir. Prim gün sayısı ve sigortalılık süresine göre de değişim göstermektedir.

İkinci olarak prim gün sayısı da emeklilikteki temel şartlar arasında yerini alır. Emekli olmak için belirli prim günü ödemiş olmak gerekir. Ancak bu sayı emekliliğin türüne göre de farklılık göstermektedir.

Hizmet Süresi'de emekliliğin üçüncü ve ana unsularından bir tanesidir. Emekli olmak için belirli bir süre boyunca sigortalı çalışmak gerekir. 

Anadolu topraklarından altın fışkırıyor: Defineciler 400 yıllık tarihi köye akın etti Anadolu topraklarından altın fışkırıyor: Defineciler 400 yıllık tarihi köye akın... Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİ OLMAK İÇİN GEREKENLER

Erken emekli olabilmek için ise 10 yıl yani yaklaşık 3 bin 600 gün çalışma saatine sahip sigortalılar erken emekli olma avantajından yararlanabiliyor.

9 Eylül 1999 yılından itibaren sigortalı olan vaatndaşlara kısmı emeklilik hakkı sağlanıyor. Ancak bu hak 25 yılık sigortalılık süresi ve 4 bin 500 gün prim ödeme şartı ile sağlanıyor. 

Kadın çalışanlarda doğum borçlanması yaparak 2 bin 160 güne kadar ek prim kazanabiliyor. Ancak bu durumda da çocukların sağ olması ve doğumdan sonraki ilk iki yıl prim yatırılmaması şartı ile gerçekleşiyor. 

Yaştan dolayı emekli olmak isteyenler ise belirli bir prim gün sayısı, yaşın tamamlanması ve sigortalılık süresi ile mümkün oluyor. 3 bin 600, 4 bin 500 ve 5 bin 400 gün prim ödemelei ile kadın ve erkek çalışanlar için farklı yaş şartarına sahip olunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading