Yandex Metrica

Yollar sürücüsüz TIR'larla dolacak! Mercedes'ten devrim niteliğinde yenilik

Yollar sürücüsüz TIR'larla dolacak! Mercedes'ten devrim niteliğinde yenilik

Otomotiv devi Mercedes, otonom sürüş özellikli elektrikli TIR'larını tanıttı. Elektrikli otomotiv sektöründeki devrimci adımlarına bir yenisini ekleyen Mercedes, sürücüsüz TIR'larıyla yollarda fark yaratıyor.

Ekonomi

16.05.2024, 11:53

Son zamanlarda lojistik ihtiyacının artması ile birlikte taşımacılık sektöründe belirgin eksiklikler gözlemleniyordu. Mercedes, tamda bu konuya değinerek elektrikli ve sürücüsüz TIR modeli geliştirdi. Böylelikle Alman devi şirketin yenilikçi çözümü, taşımacılık sektöründe büyük bir dönüşümü tetikleyerek sürücüsüz TIR'ların yollara çıkmasını sağlıyor.

Sürücüsüz tırlar geliyor

Sürücüsüz tırlar geliyor

Evde bakım maaşı, Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, alanlar dikkat: Bakanlık duyurdu: Maaşlar güncelleniyor Evde bakım maaşı, Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

YOLLAR SÜRÜCÜSÜZ TIR'LARLA DOLACAK

Mercedes-Benz, otomotiv endüstrisinde devrim niteliğinde bir adım atarak tamamen elektrikli ve Seviye 4 otonom sürüş kabiliyetine sahip yeni tır modelini tanıttı. Freightliner eCascadia adı verilen bu tır, 19,5 ton taşıma kapasitesiyle ağır yük taşımacılığında öncü olacak. Geleceğin lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan bu araç, Mercedes-Benz'in yenilikçi yaklaşımını ve taşımacılık sektöründe öncü rolünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Alsak mı bozsak mı? İki ihtimal var diyerek duyurdu! İslam Memiş'ten yatırımcıları şaşırtacak altın yorumu! Alsak mı bozsak mı? İki ihtimal var diyerek duyurdu! İslam... Haberi Görüntüle

MERECEDES SÜRÜCÜSÜZ TIR'LARIN ÖZELLİKLERİ

Yüksek Kapasiteli Batarya ve Geniş Menzil: Freightliner eCascadia, 438 kWh batarya kapasitesiyle donatılmış olup tek bir şarjla 368 kilometre menzil sağlıyor. Bu özellik, uzun mesafeli taşımacılıkta sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

İleri Düzey Otonom Teknoloji: Daimler Truck'ın iştiraki Torc Robotics tarafından geliştirilen eCascadia, tam 15 kamera, üç kısa menzil, altı orta menzil ve dört uzun menzil radar/LiDAR ile donatılmış durumda. Bu özellikler sayesinde araç, Seviye 4 otonom sürüş kabiliyetine sahip.

Hızlı Şarj İmkânı: Çift şarj soketi kullanılarak %0'dan %80'e kadar sadece 1,5 saatte şarj olabilen eCascadia, verimlilik ve hız konusunda iddialı bir performans sergiliyor.

Piyasanın kalbi Kapalıçarşı'dan açıklandı: Gram altın o tarihte 3300 TL olacak Piyasanın kalbi Kapalıçarşı'dan açıklandı: Gram altın o tarihte 3300 TL... Haberi Görüntüle

2027 YILINA KADAR TAMAMEN SÜRÜCÜSÜZ OLACAK

Mercedes-Benz'in stratejisi ışığında, Freightliner eCascadia, 2027 yılına kadar tamamen sürücüsüz olarak karayollarında taşımacılığa başlayacak ve taşımacılık sektörünün dönüşümünde öncü bir rol üstlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading