Yandex Metrica

Emekliye çifte bayram yaşatacak gelişme! Yeni torba yasayla prim gün sayılarına düzenleme: 2000 ve sonrası SGK'lılar dikkat!

Emekliye çifte bayram yaşatacak gelişme! Yeni torba yasayla prim gün sayılarına düzenleme: 2000 ve sonrası SGK'lılar dikkat!

Türkiye'de 16 milyondan fazla emekli Temmuz ayında açıklanması beklenen 6 aylık enflasyon farkını merakla bekliyor. Yeni torba yaza düzenlemesiyle birlikte emeklilik hayali kuran vatandaşlar için prim gün sayılarındaki değişikliğe yönelik yeni düzenleme geliyor. İşte prim gün sayılarına etki edecek yeni torba yasa düzenlemesi...

Ekonomi

21.05.2024, 10:29

Milyonlarca vatandaşa yönelik düenlenen torba yasa kapsamında emekli vatandaşlar altı aylık enfaslyon farkına ilişkinn gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için düzenlenen yeni torba yasa düzenlemesinde prim gün sayılarına ilişkin yapılan değişiklikle erken emekli olmanın yollarını açıkladı. Prim gün sayılarının etkili olduğu erken emeklilikte merak edilenler...

ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! Haberi Görüntüle

BAĞ-KURLULARA PRİM GÜN SAYISINDA İNDİRİM

Bir milyondan fazla Bağ-Kur emeklisinin dört gözle beklediği Bağ-Kur emeklilerinin ve esnafların prim gün sayılarının 9 binden 7 bin 200 güne indirilmesi süresi hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında prim gün sayılarının düşürülmesinin yanı sıra 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin de yer alacağı torba yasa görüşmeleri detaylarıyla bekleniyor. 

Yeni torba yasa düzenlemesine ilişkin detaylar beklenirken, Meclis Başkanlığı'na ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK DESTEK 

Bakan Bolat geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, küçük esnafa yönelik desteklerin devam ettiğini, esnaf finansman desteğinin ise geri ödeme oranlarına göre yüzde 99'un üzerinde olduğunu belirtti.

Bakan Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalara göre ise, Bağ-Kur emeklisi olmak isteyen vatandaşların prim gün sayılarında yapılacak olan değişikliğe vurgu yaparak, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz." dedi. 

19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kararı borsa açıkken açıklanır mı? 19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Bağ-Kur emeklilerin yönelik yapılacak olan bu düzenlemenin ev hanımlarına prim desteğne ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki.'' dedi.

Bağ-Kurlu olan ve 7 bin 200 prim gün sayısı düzenlemeleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı bulunan, kasap, bakkal, kuaför, berber, ayakkabıcı, kıraathane gibi işletmeler yararlanabilecek, üyük işletmeler ise yasal düzenlemelerden faydalanabilecek. 

TBMM'ye sunulması beklenen yeni torba yasa düzenlemesi kapsamında da Bağ-Kurluluar 5 yıl erken emekli olabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading