Yandex Metrica

Çocuğu üniversitede okuyanlara müjde: Öğrencilere maddi yardım dağıtılacak!

Çocuğu üniversitede okuyanlara müjde: Öğrencilere maddi yardım dağıtılacak!

Oğlu, kızı üniversitede okuyan ailelere müjde! Üniversite öğrencilerine yeni maddi destek yolda. O şartları karşılayan öğrencilere her ay 7 bin 350 lira karşılıksız burs verilecek.  

Ekonomi

21.05.2024, 16:51

Üniversitede öğrenim gören öğrencilere yeni maddi yardım destek paketi verilecek. Aile ve Gençlik Bakanlığı ve belediyeler, üniversite öğrencilerine maddi destek ve ulaşım desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Şartları sağlayan her öğrenci aylık 7 bin 350 liranın sahibi olacak.

Üniversiteli gençlerin barınma, beslenme ve ulaşım taleplerine Aile Bakanlığı'ndan geri dönüş geldi. Sosyal devlet kapsamında birçok öğrenciye yardım ve burs imkanı sağlayan kurumlar birer birer yeni yardım paketlerini duyurdu. 

Ekonomik olarak zorlanan üniversite öğrencileri, okurken çalışmaya devam etse de hayatlarını geçindirmekte zorlanıyor. Üniversite öğrencilerinin talebinde yeni yardım paketleri düzenlendi ve ilgili bakanlıklar bu konuda çalışmalarını tamamladı.

Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri devam ediyor mu, bitti mi? Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Aile Destek ödemeleri... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MADDİ DESTEK VERİLECEK

Maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerine, şartları sağlaması halinde her ay düzenli olarak 7 bin 350 lira maddi destek sağlanacak. Anne ve babası olmayan öğrencilere ise geri ödemesiz şekilde aylık 29 bin lira burs imkanı verilecek.

Maddi desteğe ek olarak öğrencilere bir de aylık 3 bin 450 lira ulaşım desteği sağlanacak. Bu desteğin üniversite öğrencilerini bir nebze olsun rahatlatması bekleniyor. Fakat bu hakkı elde edebilmek için öğrencilerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlar... Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte... Haberi Görüntüle

İSTENEN ŞARTLAR NELER?

Üniversitelerde 4 yıllık bölümlerde örgün öğretim öğrencisi olmak.

Devamsızlık problemi yaşamamak.

Adli sicil kaydının temiz olması.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.

Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları binlerce elemen arıyor! Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NEREDEN?

Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak. Bakanlık yardımı almak isteyen öğrenciler ayrı, belediyeden yardım almak isteyen öğrenciler ayrı başvuru yapmak zorunda. Öğrenciler bakanlıktan maddi yardım alabilmek için e-Devlet, belediyelerden yardım almak isteyen öğrenciler ise belediyelere başvurarak faydalanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading