Yandex Metrica

Türkiye son 20 yılda çağ atladı! Bakan Karaismailoğlu büyük dönüşümleri tek tek açıkladı

Türkiye son 20 yılda çağ atladı! Bakan Karaismailoğlu büyük dönüşümleri tek tek açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıldaki büyük dönüşümden bahsederken "Cumhuriyet tarihinin en önemli başarılarını elde ettik. Daha nice başarılar elde etmek için de büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları (THY) İGA Havalimanı İşletmesi AŞ arasında İstanbul Havalimanı'nda "Birlikte Karar Alma Projesi Mutabakat Protokolü" imzalandı.

İmza töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık olarak Türkiye'yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milleti hak ettiği yere taşıyacak dev projeleri, devlet aklı ve politikalarının sonucu olarak planladıklarını ve inşa ettiklerini söyleyen Karaismailoğlu, bu projeleri yalnızca Türkiye'nin değil tüm dünyanın hizmetine sunduklarını belirtti.

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

SON 20 YILDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Türkiye'de son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti iktidarı döneminde ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, dış politikada, enerjide ve akla gelebilecek her alanda büyük bir dönüşüm ve gelişim hareketi başlattıklarına altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Cumhuriyet tarihinin en önemli başarılarını elde ettik. Daha nice başarılar elde etmek için de büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

''130 ÜLKEDE 341 NOKTAYA ÇIKTI''

Bakanlığın, 2003-2022 yılları arasında Türkiye'de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2003-2022 yılları arasında ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısına 1 trilyon 670 milyar lira yatırım yaptık. Sivil havacılık sektöründeki 151 milyar liranın üzerindeki yatırımımızla, Türkiye'nin, havacılık sektöründeki kayıp yıllarını telafi ettik. Havacılıkta ülkemizi küresel bir merkeze dönüştürdük. Sivil havacılığımızın yolunu açacak yasal altyapıyı oluşturduk.
Sektörü serbestleştirdik. 2003 yılında 2 merkezle 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımızı, bugün 7 merkezden 57 noktaya gerçekleştiriyoruz. 'Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak' dedik ve çok şükür bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Yaptığımız anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı, 130 ülkede 341 noktaya çıktı."

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

''YOLCU SAYISI 96 MİLYONU GEÇTİ''

Havacılık sektöründe koranavirüs salgını öncesi seviyelere yaklaşıldığına vurgu yapan Karaismailoğlu, "2022 yılının ilk 7 ayında 2019 yılının aynı dönemine kıyasla, pandemi öncesindeki eski seviyesine yaklaştık. Havalimanlarımız toplam yolcu trafiğinde 2022 yılı Temmuz ayında 2019 yolcu trafiğinin yüzde 95'ini yakaladı. İniş-kalkış yapan uçak sayısının iç hatlarda 442 bin 152, dış hatlarda 369 bin 482'ye ulaştığı ilk 7 aylık dönemde transit üst geçişler ile birlikte toplam 1 milyon 22 bin 171 uçak trafiği gerçekleşti. 2022 yılının Temmuz sonunda hizmet verilen uçak trafiği, 2021 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında toplam uçak trafiği yüzde 44,2 arttı. 7 ayda hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı 96 milyonu geçti." dedi.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

''İSTANBUL HAVALİMANI, AVRUPA'NIN EN YOĞUN VE EN İYİ HAVALİMANI OLDU''

Muhalefetin İstanbul Havalimanı hakkındaki sözlerini hatırlatan Karaismailoğlu, "Projeyi duyurduk, 'Yapamazlar.' dediler. Temelini attık, 'Bitiremez.' dediler. Bitirdik, 'Yolcu gelmez.' dediler. İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun ve en iyi havalimanı oldu. Avrupa'da salgın sonrası taleplerin artması ve yaz dönemi turizm yoğunluğunun yaşanmasıyla Avrupa havalimanlarında kaos yaşanırken biz, İstanbul Havalimanı gibi mega yatırımlarımız ve aldığımız önlemler sayesinde sıkıntılı günleri geride bıraktık." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, temmuz ayında İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 42 bin uçak trafiği gerçekleştiğini, iç hatlarda 1 milyon 750 bin, dış hatlarda 5 milyon 10 bin yolcuya hizmet verildiğini dile getirerek, temmuz ayında İstanbul Havalimanı'nı tercih eden yolcu sayısının 7 milyona ulaştığını belirtti.

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DAKİ KRİZ TÜRKİYE'DE YOK

Avrupa'daki havalimanlarında personel sıkıntısı yaşandığını ve valiz alım sürelerinin saatleri bulduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "İstanbul Havalimanı'nda günde ortalama 200 bin bagaj hareketliliği sorunsuz sağlanıyor. Böylesi devasa bir yoğunluğa rağmen bagaj alım süresi İstanbul Havalimanı'nda sadece 16 dakika sürüyor. Check-in süresi ise sadece bir dakika. Rekor üstüne rekor kıran Antalya Havalimanımız da temmuz ayında yoğunluk bakımından ikinci sırada yer aldı. Uçak trafiği, toplamda ise 29 bin 671'e ulaştı. Yolcu trafiği, toplamda 5 milyon 181 bin oldu. Yedi aylık süreçte ise toplamda 15 milyon 238 binin üzerindeki yolcu Antalya Havalimanı'nı kullandı." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl içinde Rize-Artvin Havalimanı ve Yeni Tokat Havalimanı'nı hizmete aldıklarını anımsatan Karaismailoğlu, Yozgat, Çukurova ve Gümüşhane-Bayburt havalimanlarının yapımlarına devam edildiğini ifade etti.

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı, kapalı mı, işlem yapılır mı? Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı,... Haberi Görüntüle

''HEDEFİMİZ 2023 YILININ İKİNCİ ÇEYREĞİNDE TÜRKSAT 6A'YI UZAYA FIRLATMAK'' 

Türkiye'nin, 2035 ve 2053 yılına kadar olan yatırımlarını planladıklarını ve hedeflerini belirlediklerini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "5'er yıllık planlamalarla demir yolu, kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız. 2053 yılına kadar otoyol uzunluğumuz 8 bin 325 kilometreye yükselecek. Demir yolu ağımız 28 bin 590 kilometreye çıkacak. Hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayımız 52'ye yükselecek. Liman tesisi sayımız 255'e çıkacak. Hızla büyüyen ülke ekonomisi ve turizmini destekleyen 57 havalimanıyla Türkiye yoğun bir havalimanı şebekesine sahiptir. Bu rakam, 2053 yılına kadar 61'e yükselecek. Bu yatırımlar ile ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin 2053 yılında üretime katkısı ise 2 trilyon dolar ile yatırım bedelinin yaklaşık 10 katına çıkacak. Geçen hafta yapım süreçleri devam eden ilk milli ve yerli uydumuz Türksat 6A'yı inceledik. Türksat 6A'nın mühendislik modeli entegrasyon çalışmaları tamamlandı. Hedefimiz, 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türksat 6A'yı uzaya fırlatmak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading