Yandex Metrica

Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası!

Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası!

Son dönemlerde artan fahiş fiyatlara karşı açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatlara yönelik yeni düzenlemeler getireceklerini duyurdu. Meclis'e sunulması beklenen taslakta cezaların 10 kata kadar artırılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre işyeri kapatma cezası da yaptırımlar arasında.

Ekonomi

30.04.2024, 21:52

Fahiş fiyatlara çıkan rakamlar geçtiğimiz hafta ülke çapında boykot çağrılarına neden olmuş ve bu durum Irak dönüşü sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dikkatini çekmişti. 

KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım: Artış yapılmadı! KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım:... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir." dedi.

Uçuk rakamlara karşı mücadelenin başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşımızın refahıdır. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler ortaya koyabiliriz. Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir.

Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna müsaade edemeyiz. Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir.

Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE MESLİS'E GİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası kolları sıvayan Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında taslak metnini Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcılara tavsiye: Dolar mı? Altın mı? Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcılara tavsiye: Dolar mı? Altın mı? Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYAT CEZALARINA 10 KAT ARTIŞ

Meclis'e sunulan taslak metninde fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelere verilecek cezaların 10 kata kadar artırılması öngörülüyor. evcut sistemde 350 bin lirayı bulan para cezaları, yeni düzenlemeyle 3,5 milyon liraya ulaşacak.

İslam Memiş açıkladı: Gram altında alım fırsatı bitti! Yön yukarı... İslam Memiş açıkladı: Gram altında alım fırsatı bitti! Yön yukarı... Haberi Görüntüle

İŞYERİ KAPATMA CEZASI

Para cezasının yanı sıra fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelerin geçici olarak kapatılması da masadaki yaptırımlar arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading