Yandex Metrica

Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron işçiye müjde

Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron işçiye müjde

TBMM'den bağkur ve taşeron işçilere kademeli emeklilik müjdesi geldi. Meclis üstünde çalıştığı 55 torba yasa maddesine onay verdi. Öte yandan söz konusu 55 maddenin yanına ek yeni maddeler de gelebilir.

Ekonomi

03.05.2024, 17:29

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren torba yasanın 55 maddesine onay geldi Bu 55 madde hemen hemen her kesimi yakından ilgilendiriyor. Peki bu maddelerin içinde neler var?  Bağ-Kur prim indirimi ne zaman geçerli olacak? Taşeron işçiye kadro gelecekmi?

Fahiş fiyatlar sonrası Ticaret Bakanlığı geçti: Tavuk eti ihracatı sınırlandı Fahiş fiyatlar sonrası Ticaret Bakanlığı geçti: Tavuk eti ihracatı sınırlandı Haberi Görüntüle

TORBA YASA MADDELERİNİN İÇİNDE NELER VAR?

TBMM'da 2024 torba yasa maddeleri ele alınırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ayrıca emekli reformu çalışmaları için de adımların atıldığı duyurdu. Milyonları ilgilendiren torba yasa çalışmasıyla birlikte ev hanımlarına prim destekli emeklilik desteği, Bağ-Kur’luya prim indirimi ve 3600 ek gösterge ele alınıyor. 

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, ev hanımı, Bağ-Kur’lu sigortalı tarafından beklenen müjdelere ek olarak kademeli emeklilikte beklenen çalışmalardan birisi.

Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Haberi Görüntüle

KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKACAK MI?

"Kademeli emeklilik çıkacak mı? sorusunun cevabını veren Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Şu an gündemdeki çalışmalarımız arasında staj sigortalı olanlar ve kademeli emekliliğe dair bir çalışmamız bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Emeklilere Temmuz müjdesi geldi: Maaş zammı, özel ve ayrıcalıklı haklar, sosyal refah desteği, 65 yaş aylığı baştan sona güncelleniyor Emeklilere Temmuz müjdesi geldi: Maaş zammı, özel ve ayrıcalıklı haklar,... Haberi Görüntüle

TORYA YASA MADDELERİ İÇİNDE NELER VAR?

Sözlerine devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ev hanımlarına devletten sağlanacak 3’de 1 destek ile emeklilik çalışmasını başlattık. İsteğe bağlı sigortayla ev hanımlarına emeklilik için Cumhurbaşkanımızın verdiği sözü yerine getireceğiz." dedi.

"Bu konuda kesinlikle bir değişiklik yok." diyen Işıkhan, "Şartların ve zamanın oluşturulmasıyla sivil toplum kuruluşları ile sendikalarımızın görüşlerini de alacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığımı ile belirli bir noktaya gelen düzenlemeyi yürürlüğe koyacağız. Orta vade de zaman olarak bu gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading