Yandex Metrica

Son dakika: Hükümet düğmeye bastı! Çocuğu okuyan ailelere 1611 TL ödenecek

Son dakika: Hükümet düğmeye bastı! Çocuğu okuyan ailelere 1611 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okuyan çocuklar için yapılan 1611 TL'lik para yardımı için detaylar belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mahkeme kararı ile bakım tedbir kararı alınmış olan ve sosyal hizmetlerde bakılan veya bakım tedbir kararı alınan çocuklar için para yardımına SED deniyor. Para yardımı ile desteklenmediklerinde muhtaç ve yoksul konuma düşecek olan çocuklar için para desteği yapılmakta.

Çocukların ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken yoksul ve muhtaç aileler, SED yardımına başvurabilmektedir.

BAT grubu sigaralara zam geldi mi 6 Mayıs? Dunhill, Kent, Lucky Strike, Rothmans, Winfield paket fiyatları ne kadar oldu? BAT grubu sigaralara zam geldi mi 6 Mayıs? Dunhill, Kent,... Haberi Görüntüle

SED DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Ailelere verilen SED desteği için başvuru şartları şu şekilde:

TC vatandaşı olmak

Hakkında mahkeme tarafından tedbir kararı alınmış, bu yüzden sosyal hizmetlerde bakılan ancak para yardımı ile desteklenmeleri durumunda aileleri veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Mahkeme tarafından tedbir kararı alınmamış ama para yardımı ile desteklenmedikleri durumda yoksul ve muhtaç konuma düşecek olan çocuklar
Deprem, sel vb. afetler ya da yangın vb. kazalar yüzünden kendisine ve çocuklarına bakamayacak duruma düşen velilerin çocukları.

Hayati bir tehlikeye sahip hastalık ya da ameliyat gerektiren rahatsızlığı olan velilerin ya da vefat eden velilerin çocukları.

Muhatçlık sınırının altında yaşayan(asgari ücretin üçte biri altında yaşayan aileler) SED yardımına başvurabiliyor.

Rüzgar tersine esiyor: Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş o rakamı işaret etti Rüzgar tersine esiyor: Altın bu fiyattan alınır mı? İslam Memiş... Haberi Görüntüle

SED BAŞVURU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu yapmak isteyen aileler, ikametgahlarının bulunduğu yerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkez müdürlüğüne giderek başvurabilirler.

Ön başvuru e devlet üzerinden gerçekleştirilebilmekte.

Altın yükselecek bankalar çökecek! Çılgın tahmin geldi: Ona yatırım yaparsanız kurtulursunuz Altın yükselecek bankalar çökecek! Çılgın tahmin geldi: Ona yatırım yaparsanız... Haberi Görüntüle

SED YARDIMI KAÇ ÇOCUĞA VERİLİR?

SED yardımı en fazla iki çocuğa verilmektedir.

Sosyal Eğitim Desteği aynı zamanda geçici ve sürekli olarak ikiye ayrılıyor. Geçici olan yardımlar yılda bir sefer veya birkaç defa verilmekte.

Sürekli yardımlar ise her ay için düzenli bir şekilde verilmektedir. Sürekli SED yardımları 1 yıllık sözleşmeyle yapılmaktadır. Ailenin ve çocuğun muhtaçlık durumu bittiği takdirde ödemeler sonlanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading