Yandex Metrica

Ne dolar ne altın son 5 yıla o yatırım damga vuracak: Uzman isim duyurdu: Servet sahibi olabilirsiniz...

Ne dolar ne altın son 5 yıla o yatırım damga vuracak: Uzman isim duyurdu: Servet sahibi olabilirsiniz...

Jepolitik gerilimlerin azalmasıyla birlikte düşüşe geçen altın fiyatları ve döviz kuruna ilişkin uzmanlardan peş peşe yorumlar gelmeye devam ediyor. Yatırımcılar en iyi yatırım aracını aramaya devam ederken çarpıcı yoruum Finansal Stratejist Halil Reçber'den geldi. Ne altın, ne dolar en çok o kazandıracak!

Ekonomi

15.05.2024, 01:18

Kırmızı çizgiye doğru gerilemeye devam eden altın fiyatları yatırımcılarda tedirginliğe neden oldu. Ons altın gerilemeye devam ederken vatandaşlar FED'den gelecek sinyalleri beklemeye başladı. CME'nin FedWatch Aracına göre piyasalar artık Eylül ayında faiz indirimi olasılığının %65 olduğunu gösteriyor.

İç piyasada ise gram altın ons altın fiyatları ile doğru orantılı gerilemeye devam ediyor. Gram altın ise serbest piyasalarda 2 bin 400 TL üzerinde işlem görürken, gümüş/TL fiyatları ise 28 TL'nin üzerinde bulunuyor. 

Piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Finansal Stratejist Halil Reçber yatırımcılara çarpıcı tavsiyelerde bulundu. 

Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta: Ödemeler yarın hesaplara yatacak Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta:... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Yatırım alternatifinin dünya çapında azaldığını ifade eden Reçber, "Çünkü birçok yatırım enstrümanın doygunluğa ulaştığı da bir dönemi görüyoruz çünkü borsalardaki yükselişe dönük baktığımızda. Faizlerin aynı şekilde dünyada zirvede olmuş olması bu noktada her zaman bir geçiş dönemi olarak bakacağımız bir sürecin içinde olduğumuz düşünüyoruz." dedi.

Açıklamalarına devam eden uzman isim, "Evet altın fiyatları da belki de 2011'den sonra bu yılın sonu bu yılın başı ile birlikte dünya ons altın fiyatlarındaki yükseliş, döviz hareketleri ister istemez birtakım beklentilerin İsrail İran gerginliği, israil Filistin gelişmeleri, bunların hepsi altını zaten güvenli liman yapmıştı." dedi.

Sözlerine devam eden Reçber, "Son 12, 13 yılın en yüksek seviyesinde yeni hareketlerin başlamasına neden oldu. Tabii ki bunun içine enflasyonu da katacak olursak çünkü  tüm dünyada belki görünmeyen bir enflasyon sürecinin etkilerini de görüyorlar. Güven, liman olmaya devam ediyor ve önümüzdeki süreçte de devam edecek." ifadelerini kullandı.

Alternatif yatırım araçları çerçevesinde de bir karşılaştırma, bir istatistik bir kur çapraz kur değerlendirmesi yaptığımızda aslında altın fiyatları hatta gümüş fiyatları bu anlamda çok çok düşük kaldığını söyleyebiliriz diyerek sözlerine devam eden uzman, "Onun için önümüzdeki dönemde altın yatırımcısı. Dünyadaki altın fiyatlarının, gümüş fiyatlarının trenlerin devam edeceğini var sayacak olursak, belki bu birkaç yıllık bir süreç yeni başka da dünyada şahsen ben öyle düşünüyorum." dedi.

ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! Haberi Görüntüle

EN ÇOK O KAZANDIRACAK

Halil Reçber ayrıca, "Önümüzdeki orta uzun vade için hala önemini koruyacağını tahmin ediyorum" dedi.

5 yıla damga vuracak yatırım aracını açıklayan uzman isim, "Kripto piyasaları da düşecek olursak bunlarla bağlantılı baktığımızda altın fiyatları, gümüş fiyatları yani değerli metaller, değerli emtia alanın çok ucuz kaldığını söyleyebiliriz. Hatta bunun için de sanayi tarafında kullanılan bakır fiyatlarında bir çapraz kur karşılaştırma yaptığımızda bunlara göre de altın fiyatlarının çok düşük kaldığını söylemek mümkün.

Hatta şunu söyleyebilirim. 2011'deki zirvesi yeni geçildiğini düşünecek olursak, dünya fiyatları çerçevesinde değerlendiriliriz de yeni bir altın yükseliş trendinin önümüzdeki 5 yıla ben benim kanaatim damgasını vuracağını, etkili olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading