Yandex Metrica

Memur ve emeklilerin cebi para dolacak: Refah payı formülleri masaya yatırıldı! En düşük maaş 14.810 TL olacak

Memur ve emeklilerin cebi para dolacak: Refah payı formülleri masaya yatırıldı! En düşük maaş 14.810 TL olacak

Memur ve emeklinin maaşları temmuzda artacak. Yılda 2 kez maaşlara yansıyan düzenleme 6 aylık enflasyon verileri baz alınarak hesaplanıyor. Ancak maaşlara yapılacak olan zamma toplu sözleşme ve ilaveten refah payı eklenecek. Yeni zamlı maaşlarda %25-30-35-40'lık hesap tablosu çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Milyonlarca memura ve memur emeklisine Temmuz'da toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkına ilaveten refah payı da verilecek. Refah payı için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

REFAH PAYI EKLENECEK

Memurlara ve memur emeklilerine Temmuz'da toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkına ilaveten refah payı göründü. 2023 yılına 13.52 puanlık refah payıyla birlikte yüzde 30'a yükseltilen Ocak zammı ve 15 Ocak'ta yürürlüğe giren ek gösterge artışıyla başlayan memurlara ve memur emeklilerine, Temmuz'da yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8'i aşan kısmı üzerinden fark yansıtılacak. Ayrıca bir refah payı da eklenecek.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

4 AYDA ARTIŞ YÜZDE 13.08 ÇIKTI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı verilere göre, ilk 4 aylık enflasyon yüzde 15.21 olarak gerçekleşti. Buna göre yüzde 6'lık Temmuz zammı, enflasyon farkıyla birlikte yüzde 13.08'e ulaştı. Geriye 2 enflasyon verisi kaldı. Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre bu oran artacak. Kesin oran da 3 Temmuz'da belli olacak.

TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na Göktepe 1 kuyusu: 60 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na... Haberi Görüntüle

ANKETE GÖRE NE OLACAK?

Zam merakla beklenirken, Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi de ipucu veriyor. Anketteki Mayıs için yüzde 2.46, Haziran için yüzde 2.61 olan enflasyon tahminlerine göre ilk 6 aylık TÜFE yüzde 21.12 çıkacak. Bu durumda memurların ve memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 18.88 olarak gerçekleşecek.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

REFAH PAYI FORMÜLLERİ

Ortaya çıkacak zam oranına bir refah payı da eklenecek. Refah payına ilişkin bazı formüller var. İlk formül, artışın yüzde 25'e tamamlanması şeklinde. İkinci formül ise Temmuz artışının Ocak'taki gibi yüzde 30'a tamamlanmasını içeriyor. Yine Ocak'taki gibi yaklaşık 15 puan refah payı verilerek zam oranının yüzde 35'e yükseltilmesi de söz konusu olabilecek. Hatta zam yüzde 40'a tamamlanarak, işçilere teklif edilen oranın memurlara ve memur emeklilerine de yansıtılması mümkün.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading