Yandex Metrica

Sitede Ara

Dolar 100 lira olur diyordu, kahvehane ekonomisti yine çuvalladı: Dolar çok pis çakılacak

Dolar 100 lira olur diyordu, kahvehane ekonomisti yine çuvalladı: Dolar çok pis çakılacak

"Dolar 100 TL olacak, ekmek alamayacağız, eczanelerde ilaç dahi bulamayacağız" diyerek vatandaşlara korku pompalayan ekonomist Selçuk Gezer ilk sapaktan döndü. Son yayınladığı videoda "Dolar çok pis çakılacak" diyen Gezer, yatırımcılara dolardan uzak durun tavsiyesi verdi.   

Ekonomi

20.05.2024, 11:58

Dolar 100 lira olacak söylemiyle hafızalara kazınan ekonomist Selçuk Gezer, bu kez yatırımcının karşısına "Dolar çok pis çakılacak" diyerek çıktı. Kişisel Youtube kanalından açıklamalarda bulunan Gezer, FED kararlarını ve ABD'den gelen kritik mesajları değerlendirdi.

Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari'nin faiz oranlarının uzun bir süre daha sabit kalacağına inanmasına rağmen, kurumun gerekirse faiz artırımını değerlendirebileceği yönündeki açıklamalarını ele alan Gezer, bu açıklamanın piyasalar için oldukça yön belirleyici olabileceğini belirtti. 

Yatırımcıları dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulan Gezer, Morgan Stanley'in FED beklentisine atıfta bulunarak, "Bu yıl bir faiz indirimi olmayacak" dedi.

İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye: Sabreden o tarihte çok kazanacak! İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye: Sabreden o tarihte çok kazanacak! Haberi Görüntüle

DOLAR ÇOK PİS ÇAKILACAK

Çünkü Amerika'da enflasyon istenildiği düşürülmeye devam edilemiyor diyerek açıklamalarına devam eden Gezer, Dip noktaya ulaşıldı. 2.9 seviyelerine gelindi oradan tekrar yukarıya doğru hareketler başladı, 3'ün üzeri görüldü, 4 zorlanmaya başladı, 5 zorlanmaya başlanırsa tekrar enflasyonda faiz artırımı masa da olabilir şeklinde konuştu.

Sözlerine devan eden Gezer, "Faiz indirimi piyasaları nasıl spekülasyon ile yukarı itiyorsa faiz artırımı söylemleri de piyasaları aşağıya doğru çökertecektir" ifadelerini kullandı.

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara... Haberi Görüntüle

"DOLAR 100 TL OLACAK"

2022 yılında yaptığı dolar yorumu dikkatleri üzerine çeken Geçer, "Zaten ekmek alamıyorsunuz, gıda alamıyorsunuz, bunların yanında daha kötü bir senaryo daha ekliyorum. Hayati önem taşıyan ilacı bulamayacaksınız, ilaç alamayacak hale geleceksiniz." demişti.

"Eğer ki ilaçlar yüzde 75 zam yapılmazsa, eczanelerde ilaç bulamayacaksınız." diyen Geçer, "Muadil ilaç da dâhil olmak üzere. Şu an da felaket tellallığı yapmıyorum, zaten eczanelerde orijinal ilaç bulunmuyor. Muadilleri onların yerini almış durumda ama bu gidişle onlarında kıtlığı yaşanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaşları korkutmaya devam eden ekonomist, "Yarın öbür gün bir kur kırılması olacak, Dolar, 100 Lira olacak. Aradaki farkı size ödetecekler. Nasıl olacak, yok daha neler döviz, 50-100 olur mu demeyin. Göreceksiniz. Geçmişte aynısı yaşandı. 5 Nisan 1994 tarihinde dolar kuru, 8 bin Dolar’dan, 40 bin Dolar’a çıktı. O tarihe bakın nasıl gitmiş." şeklinde konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

1

4

0

0

3

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading