Yandex Metrica

Sitede Ara

500 TL banknot çıkacak mı? 500 lira kağıt para basılacak mı?

500 TL banknot çıkacak mı? 500 lira kağıt para basılacak mı?

Artan enflasyonla birlikte en büyük banknot olan 200 TL'nin alım gücü de oldukça düştü. Türkiye'deki en büyük para birimi olan 200 TL'lik banknotun yerini 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların alacağı iddiası üzerine Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'dan açıklama geldi. Peki 500 TL banknot çıkacak mı? 500 lira kağıt para basılacak mı?  

Ekonomi

18.05.2024, 20:29

Pandemi, küresel kırız, savaş riskleri dünyadak tüm ülkelerde enflasyonun patlamasına neden oldu. En yüksek enflasyonun görüldüğü ülkelerden birisi de Türkiye oldu. Türkiye'de şu anda tedavülde olan en yüksek para 200 TL. Ancak geçtiğimiz yıllardaki kadar 200 TL'nin alım gücü kalmadı. Yıllar önce 200 TL ile bir haftalık market alışverişi yapılırken şimdi bir kilo peynir dahi alınamıyor. 200 TL'nin yerine 500 ve 1000 TL'lik yeni banknotların çıkacağı iddiaları ise zaman zaman gündeme geliyordu. Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bu iddialara yanıt verdi.

O bankadan ezber bozan konut kampanyası! 9.456 TL taksitle 24 ay vadeli 700.000 TL kredi imkanı: İşte başvuru şartları... O bankadan ezber bozan konut kampanyası! 9.456 TL taksitle 24... Haberi Görüntüle

500 TL BANKNOT ÇIKACAK MI?

2024 yılı 2. Enflasyon Raporu sunumunda konuşan  Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan 500 TL ve 1000 TL'lik banknot iddialarına ilişkin şunları söyledi; "Tedavüldeki küpür kompozisyonu değişimlerini takip ediyoruz. İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız."

İslam Memiş altın alınır mı? Sorusunu yanıtladı: Bu fiyattan altın almayan başını duvarlara vurur! Çünkü... İslam Memiş altın alınır mı? Sorusunu yanıtladı: Bu fiyattan altın... Haberi Görüntüle

500 LİRA KAĞIT PARA BASILACAK MI?

500 liralık kağıt para basımına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sosyal medyada zaman zaman yer alan iddialar henüz yetkililer tarafından doğrulanmış değil. 

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

2024'TE ENFLASYON YÜZDE KAÇ OLACAK?

Fatih Karahan gündeme dair yaptığı açıklamada para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini belirtti. Karahan "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız. Kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Yıl sonu enflasyon tahminlerinin de güncellendiğini belirten Karahan "2024 yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 38’e çektik. 2025 ve 2026 tahminlerini sırası ile yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduk." dedi.

İslam Memiş'ten zengin olma tüyosu: O tarihte yatırım yapmanız lazım! İslam Memiş'ten zengin olma tüyosu: O tarihte yatırım yapmanız lazım! Haberi Görüntüle

BANKNOT NEDİR?

Banknot kısaca kağıt para olarak tanımlanabilir. İngilizcedeki bank ve note yani banka ve not kavramlarının birleşiminden gelir. Taşıyana üzerinde yazan miktarın ödenmesi basan kurum tarafından garanti edilen, faiz taşımayan, yasal bir ödeme aracı.Banknotun, altın, gümüş, döviz gibi menkul kıymetlerden teşekkül eden bir karşılığı bulunmayabilir. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading