Yandex Metrica

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var!

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var!

Terörden arındırılan Gabar ve Cudi'nin günlük petrol üretim hacmi 40 bin varile ulaşmışken TPAO'dan Kato Dağı için müjdeli haber geldi. Gabar ve Cudi'de bulunan petrol rezervinin daha fazlasının Kato Dağı'nda olduğu düşünülüyor. Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak.  

Ekonomi

02.05.2024, 15:53

Şırnak'ın Beytüşşebap ve Hakkari ilimiz arasında yer alan Kato Dağı, terörden tamamen arındırıldı. Bölgenin tamamen terörden arındırılmasının ardından TPAO, Kato Dağı'ndaki petrol arama çalışmalarına hız kazandırdı. 2022 yılından itibaren sondaj çalışmaları aralıksız olarak devam eden Kato Dağı'nın altının petrol denizi olduğu ifade ediliyor. 'Petrol denizi' olarak bilinen Kato Dağı'ndan müjdeli haberin gelmesi an meselesi.

Türkiye, bölgelerin terörden arındırılmasının ardından yeraltı kaynaklarını kullanmak, nelere sahip olduğunu öğrenmek için uzun yıllardır çalışmalarına devam ediyor. Gabar ve Cudi'nin günlük petrol üretim hacminin 40 bin varile ulaşmasının ardından TPAO tarafından yapılan açıklamaya göre Kato Dağı'ndan petrol müjdesinin verilmesi uzun sürmeyecek.

Kato Dağı petrol sondaj çalışmaları

İslam Memiş'ten yatırımcılara sakinlik uyarısı: Manipülasyona kapılmayın! İslam Memiş'ten yatırımcılara sakinlik uyarısı: Manipülasyona kapılmayın! Haberi Görüntüle

ŞIRNAK TÜRKİYE'NİN PETROL BAŞKENTİ OLACAK

Gabar ve Cudi'de günlük çıkarılan petrolün 40 bin varile ulaşmasının ardından gözler Şırnak'tan gelecek habere çevrildi. 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' adıyla çıkılan bu yolda 9 ilimizde Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak'ta petrol arama ve üretim çalışmaları devam ediyor.

TPAO, Cudi ve Gabar'da 2024 yılı sonuna kadar 95 kuyu daha açarak, petrol üretiminin günlük 100 bin varile çıkartma hedefine adım adım ilerlerken, Kato Dağı'nın bulunduğu bölgede Cudi ve Gabar'dan daha büyük petrol rezervi olduğu düşünülüyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2022 yılında başlatılan sondaj çalışmaları sayesinde 2023 yılında Gabar ve Cudi Dağı'nda petrol elde etti. Bölgenin tamamen terörden arındırılmasının ardından keşif kuyuları ve üretim kuyularına yönelik çalışmalar hız kazandı.

Türkiye'nin 4 sondaj gemisi Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han, denizlerimizde sondaj çalışmalarına aralıksız olarak devam etmekte. Türkiye'nin henüz yeraltı kaynaklarının zenginliği keşfedilmedi. Yapılan araştırmalara göre, Türk toprakları petrol ve doğalgaz rezervi dolu.  Yapılan petrol arama çalışmalarına göre Kato Dağı'nda, Gabar'daki petrol rezervinin beş katı olduğu tahmin ediliyor. Bu da günlük 500 bin varil hedef olduğu anlamına gelmekte.

Türkiye petrol sondaj çalışması haritası

Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

TPAO HANGİ BÖLGELERDE PETROL SONDAJ ÇALIŞMASI YAPIYOR?

TPAO, Türkiye'nin 9 ilinde petrol arama çalışmalarını sürdürüyor. Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak illerimizde sondaj çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Bu sondaj çalışmaları sırasında petrol üretimi yapılan yerler de bulunuyor.

TPAO, Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirdiği etüt ve inceleme çalışmalarına devam ederken Adana'da 10 kuyu açmayı planlıyor. 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' hedefine 2030 yılında ulaşılması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

101

4

6

1

0

0

2

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading