Yandex Metrica

Zelenski'den savaş taktiklerini anlatan komutanlara sert uyarı! 'Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın'

Zelenski'den savaş taktiklerini anlatan komutanlara sert uyarı! 'Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın'

Ukrayna'da yönetimin savaş taktikleri hakkında bazı komutanların gazetecilere bilgi verdiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 'Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın' diyerek uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bazı askeri yetkililerin ülkenin Rusya'ya karşı uyguladığı savaş taktikler hakkında gazetecilere röportaj vermesi hakkında değerlendirmede bulundu. 

Zelenski konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu davranışın sorumsuzca olduğunu belirterek 'Savunma planlamarımızı ifşa etmeyi bırakın' diyerek sert bir uyarıda bulundu. 

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol... Haberi Görüntüle

'BU DAVRANIŞLAR SORUMSUZCA'

Zelenski, komutanların, yerel ve askeri yetkililerin saldırı planları ve cephedeki olaylarla ilgili yaptıkları yorumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek yapılan açıklamaların 'sorumsuzca' olduğunu belirtti.

Zelenski açıklamasında, "Savaş yüksek sesli açıklamalar yapmak için doğru bir zaman değil. Savunma planlarımız hakkında ne kadar az ayrıntı verirseniz, uygulama için o kadar iyi olur" ifadelerine yer verdi. 

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

'HER KELİMENİN SORUMLULUĞUNU ALMALISINIZ'

Bu röportajların sorumsuzca olduğunu ifade eden Zelenski, "Gazete manşetlerine çıkmak istemeniz ayrı bir şey ama bu açıkça sorumsuzluk. Ukrayna için zafer istiyorsanız, devletimizin savunma planları hakkında söylediğiniz her kelimenin sorumluluğunun farkında olmalısınız." sözlerini kaydetti.

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

RÖPORTAJLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Malyar konuyla ilgili açıklamasında, "Böyle bir sızıntı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin tüm planlarını bozar. Düşman planlarımızı öğrenince eylemlerini ayarlar ve bu bilgileri bize karşı kullanır." sözlerine yer verdi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading