Yandex Metrica

Sitede Ara

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin

ABD'nin 61 milyar dolarlık yardım paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ABD'nin yardım paketinin önemli olduğunu fakat Rusya ile mücadeleye yardımcı olmak için silah üretimini artırmaları gerektiğini söyledi.

Dünya

30.04.2024, 00:15

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukrayna'ya uzun süredir ertelenen 61 milyar dolarlık askeri yardım paketini onaylayan ABD'ye teşkkürlerini sundu. Fakat yeni tedariklerin savaş alanındaki gidişatı hemen değiştirmeyeceği konusunda uyardı.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA BARIŞ DÖNEMİ BİTTİ

Dmytro Kuleba ABD'nin yardım paketini çok beklediklerini ifade ederken, "Avrupa barış çağının bittiğini bir an önce fark etmeli ve savunma sanayi ürünlerine hız vermeli" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba

ABD merkezli The Guardian'a açıklamalarda bulunan Kuleba, Beyaz Saray'ın yeni silah paketini günler, belki saatler içinde açıklayacağından umutlu olduğunu ve malzemeleri cephe hattına ulaştırmanın sadece bir lojistik meselesi olduğunu söyledi.

Pentagon yetkilileri, Avrupa'da bazı mühimmatın halihazırda stoklandığını, topçu ve hava savunmasının öncelikler arasında yer almasının beklendiğini belirtti.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

PATRIOT YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Kuleba ayrıca Ukrayna'nın Kiev dışındaki büyük şehirlerdeki sivilleri korumak için kullanabileceği yedi Patriot hava savunma sistemi belirlediğini söyledi. Kuleba, bunlardan birinin Almanya'dan alındığını, dördünün yerinin belirlendiğini ve görüşmelerin sürdüğünü, iki kişinin daha görüş alanında olduğunu söyledi.

Basında çıkan haberler, Yunanistan ve İspanya'nın Patriot tedarik edip etmemeyi düşündüğünü, Polonya ve Romanya'nın da bataryalara sahip olduğunu gösteriyor. Kuleba, ABD'den sekizinci sistemin gelebileceğini de sözlerine ekledi. "ABD ordusunun muhtemelen bir yedek silahı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Patriot hava savunma sistemi

Kuleba, bunları elde etmek için yapılan müzakerelerin karmaşık olduğunu çünkü "bu Patriot'ları işleten ülkelerin dolgu ve tazminat için pazarlık yaptığını" söyledi.

Sözlerine devam eden Ukraynalı Bakan, "Kaydettiğimiz ilerleme göz önüne alındığında, Patriot'ların geleceğinden ve Almanya'nın gelmesi gerektiğinden hiç şüphem yok." İlk hamleyi yaptığın için övgüyü hak ediyorum" dedi.

Bu yıl defalarca bombalanan ve sakinlerinin korkuyla uzaklaştığı Kharkiv gibi şehirlerin, Ukrayna'nın müttefikleri kendisine yardım etme konusunda daha inatçı bir yaklaşım benimsediği sürece "barış içinde yaşayabileceğini ve endüstriyel üretimin devam edebileceğini" söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading