Yandex Metrica

Son dakika! NATO Liderler Zirvesi sona erdi: Putin'in kararı korkunç bir stratejik hata

Son dakika! NATO Liderler Zirvesi sona erdi: Putin'in kararı korkunç bir stratejik hata

Gelen son dakika haberine göre NATO Liderler Zirvesi sona erdi. Yapılan ortak açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya saldırma kararı, Rusya'nın uzun yıllar ekonomik ve siyasi bakımdan ağır bedel ödeyeceği korkunç bir hatadır" ifadeleri kullanıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zirve sonrası açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 18:53

Son dakika haberleri... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı yapılan NATO Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

"NATO TOPRAĞININ HER KARIŞI SAVUNULACAK"

"Rusya, bundan sonraki süreçte çok ciddi bedeller ödeyecektir. Kremlin'in Ukrayna'daki savaşı Rusya'yı daha güvenli hale getirmeyecek. Rusya'yı daha saygın hale de getirmeyecek. Rusya'nın geçtiğimiz aydaki askeri yığınağına karşı biz savunma planlarını hazırladık. Savunma planlarımızı aktif hale getirdik. NATO yanıt gücünün unsurlarını denizde, karada ve havada konuşlandırmış bulunmaktayız.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

"100'DEN FAZLA JET YÜKSEK ALARMDA"

100'den fazla jetimiz yüksek alarmda bulunmaktadır. 120'den fazla gemi de Akdeniz'den Kuzey Denizi'ne kadar hazırdır. Vurucu güçler de dahil. Biz her müttefikimizi korumak için gerekeni yapacağız. Ukrayna'ya olan desteğimiz kesintisiz bir şekilde devam etmelidir.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

"RUSYA YILLARCA BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Bu kriz hepimizi etkilediği için İsveç ve Finlandiya da toplantıya katıldı. Rusya'yı bu manasız savaşa son vermeye çağırıyoruz. Avrupa güvenliğinde yeni bir gerçekle karşı karşıyayız. Putin büyük bir stratejik hata yaptı, Rusya yıllarca bedelini ödeyecek.

Kremlin'in Ukrayna’ya açtığı savaş ne Rusya’nın güvenliğini sağlar ne de uluslarası saygınlık getirir. ABD Kanada ve Avrupa doğu kanadına binlerce askeri birlik yığdı. Yanlış hesap yapılmasın, tüm üyelerin ve her metrekare toprağının güvenliği için NATO ne gerekirse yapacak. Avrupa transatlantik bağ olmaksızın güvende kalamaz.

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

"ZİRVEDE TÜRK ASKERİ DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI"

Rusya'nın niyeti Kiev’deki seçimle gelmiş yönetimi değiştirmek. Ukrayna askerleri cesurca mücadele ediyor. Bugünkü zirvede Türk askeri destek vereceklerini de açıkladı. Bunun içinde hava savunma desteği de var. Eğer Rusya bir NATO üyesine saldıracak olursa büyük bir cevap alacak. Her bir metrekare arazimizi savunacağız, net mesaj vermek istiyorum "

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

NATO'DAN "RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI" ZİRVESİ

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 2. gününde NATO liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini ele almak için olağanüstü zirvede bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir stratejik hata" denildi.

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

RUSYA'YAYI DURDURMAK İÇİN GÜÇLÜ CAYDIRICILIK KARARI

NATO müttefiklerinin caydırıcılığı ve savunmasının güçlendirilmesi için NATO Mukabele Kuvveti'nin hava, kara ve deniz unsurlarının konuşlandırılması kararı alındı.

Açıklamada, "Rusya hükümetinin yalanlarına kimse kanmamalı. Putin'in Ukrayna'ya saldırma kararı korkunç bir stratejik hata. İttifak'ın doğu kısmına önemli ölçüde ilave savunma gücü takviyesi yapıyoruz. Güçlü caydırıcılığı sağlamak için gereken tüm askeri konuşlandırmayı yapacağız." ifadeleri yer aldı.

"İttifakın doğu bölümüne önemli ilave savunma gücü konuşlandırıyoruz. Güçlü ve inandırıcı şekilde caydırıcılığı sağlamak için gerekli sevkiyatı yapacağız" denilen açıklamada, "Hiç kimse Rusya'nın yalanlarına aldanmamalı" sözleri kullanıldı. 

Bildiride, "Ukrayna'nın demokratik yollarla seçilmiş devlet başkanı, parlamentosu ve hükümeti ile vatanlarını savunan cesur Ukrayna halkının yanındayız" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya canlı bağlantıyla katıldı.

Milli Savunma Üniversitesi'nden zirveye bağlanan Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik eşlik etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading